Življenjski slog

3 nasveti, da bo seks znova odličen

Zgodi se celo najboljšim parom. Na začetku ves čas visita drug na drugem. Sčasoma pa ta ljubezenska iskra začne ugašati. Seks postane rutina, zgodi se redko ali pa do njega sploh ne pride. Je čas za paniko? Ne, če se pravočasno ukrepa.

1. Poskrbi za svoj izgled

Počutiti se seksi je ključnega pomena za obujanje seksualnega življenja. Najprej naredi nekaj, da se dobro počutiš v svojem telesu in da ti bo tvoj videz všeč. Biti ponosen na to kako izgledaš je pomembno tudi partnerju, ne le tebi. To bo posledično pomagalo tudi pri samozavesti v postelji in posteljni užitek bo veliko večji.

Tudi partner se počuti bolje, ko vidi, da se zanj trudiš izgledati najboljše. To dejanje občutno poveča privlačnost, ki se rezultira v seksu, ki ga je primanjkovalo.

2. Komuniciraj tako v spalnici kot izven

Že dolgo ni skrivnost, da je komunikacija ključ do uspešnega razmerja. Torej zakaj ne bi mogla biti tudi uspeh za seksualno življenje? Komunikacija je ključna tako v spalnici kot tudi izven te. Ko se v zvezi pojavijo izzivi in težave, jih morata reševati skupaj. To preprečuje načenjanje odnosov. V kolikor sta srečna v zvezi, bosta srečna tudi v postelji.

Komunikacija v postelji je bistvenega pomena za seksualno vzdušje in življenje. Kako ohraniti užitek in zadovoljstvo? To bosta ugotovila, če si bosta zaupala kaj si v postelji želita in kaj bi rada doživela. Pogovor o tem zna biti nelagoden, a kaj hitro lahko ugotovita, da so vama obema všeč enake stvari in da imata zelo podobne fantazije in poželenja. Torej bodita odkrita drug do drugega.

3. Uniči predvidljiv vzorec

Mnogi pari pridejo to točke, ko vstopijo na seksualno pot, ki nima nobene skrivnosti in seks se spremeni v rutino. Ne glede na to kako dolgo sta skupaj, naredita nekaj, da se misterioznost in poželenje vrneta v posteljo.

Spomni se katera je bila partnerjeva najbolj skrivnostna seksualna želja. Preseneti z njo, ko jo najmanj pričakuje. Recimo, da “sanja” o igri vlog v seksi kostumih. Erotične trgovine so polne različnih kostumov, ki ne stanejo mnogo. Nori seks se lahko prične.

 

DOSTOP.si (vir)
Pixabay

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button