Izobraževanje

Informativa, sejem izobraževanja in poklicev, prestavljena na 2023

Organizatorji največjega predinformativnega dne oz. Sejma izobraževanja in poklicev Informativa so kljub dobremu vzdušju in izjemno visokem interesu za udeležbo tako na strani sodelujočih organizacij, kot na strani obiskovalcev, primorani dogodek, ki bi se moral odvijati na Gospodarskem razstavišču 21. in 22. januarja 2022, prestaviti. 

Na tradicionalnem predinformativnem dnevu Informativa se vsako leto predstavi celovita izobraževalna vertikala. Od srednješolskih, do višje- in visokošolskih programov, poklici in štipendije. Vendar pa zaradi varnosti, trenutne epidemiološke slike v državi in vse slabše napovedi ter številnih kadrovskih, z epidemijo povezanih, izzivov sodelujočih organizacij, se je organizator Informative, družba Proevent d. o. o., odločil za prestavitev dogodka na leto 2023, natančneje v petek in soboto, 20. in 21. januarja 2023 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Razmere v letošnjem letu žal ne dopuščajo izvedbe najpomembnejšega predinformativnega dne v državi. Informativa je sicer pomemben korak pri izboru nadaljnje izobraževalne in poklicne poti učencev, dijakov in študentov, potrjuje že več kot desetletje. Vsi soustvarjalci dogodka, ki jih je vsako leto več kot 200, vseeo ostajajo zvesti organizaciji dogodka v prihodnjem letu.Več o Informativi je na voljo na spletni strani informativa.si.

Celovit pregled srednješolskih programov za bodoče dijake

Kljub temu pa generacija devetošolcev ne bo ostala popolnoma brez informacij o srednješolskih programih v Sloveniji. Organizator je v sodelovanju z Zvezo srednjih šol in dijaških domov Slovenije, ustvaril obsežen Portal slovenskih srednjih šol, na katerem so predstavitve srednješolskih programov, šolskih centrov, dijaških domov, štipendij in praks. Več o portalu je na voljo na spletni strani slovenskesrednjesole.si.

Proevent
Proevent

Sorodni članki

Back to top button