Izobraževanje

14. Informativa, sejem izobraževanja in poklicev, bo ponovno v živo!

Že 14. Informativa, največji vseslovenski sejem izobraževanja in poklicev, bo 21. in 22. januarja 2022 tik pred uradnimi informativnimi dnevi ponovno V ŽIVO predstavila celovito paleto izobraževanj, možnosti zaposlovanja, poklice in prekvalifikacije.

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se bodo tako predstavile vse slovenske univerze z vsemi programi (dodiplomskimi in podiplomskimi). Srednje šole in šolski centri, višje strokovne šole, visoke šole, potekale pa bodo tudi predstavitve poklicev in štipendij. V okviru dogodka Informativa bo ponovno potekal projekt Moja prva zaposlitev, ki bo mlade pripravil na vstop trga dela in jim ponudil možnost konkretnih razgovorov pri njihovih potencialnih zaposlovalcih.

Novost prihajajoče Informative je program, ki bo potekal v hibridni obliki, v živo pred prisotno javnostjo in hkrati tudi online. V okviru programa bodo potekale predstavitve:

  • Kam po končani osnovni in srednji šoli?
  • Naj izberem študij/poklic, ki mi je všeč ali študij, ki mi zagotavlja zaposlitev?
  • Kakšne so izobraževalne priložnosti v tujini, možnosti vpisa in delovnih praks.
  • Kako in kje iskati študentsko delo?
  • Karierno svetovanje
  • Priložnosti za štipendije

Program pripravljajo tudi domače in tuje univerze, ki želijo mladim predstaviti in približati svoje študijske programe.

14. Informativa bo potekala 21. in 22. januarja 2022 od 9. do 18. ure. Vstop bo za vse obiskovalce, ki jih je vsako leto okoli 25 tisoč, brezplačen. Več na pa si lahko prebereš na spletni strani.

Informativa
Informativa

Sorodni članki

Back to top button