Kulsko

ŠSUM in ZPM spet zbirata igrače za otroke iz socialno šibkejših družin

​Tudi letos Študentski svet Univerze v Mariboru skupaj z Zvezo prijateljev mladine organizira zbiranje igrač in sladkarij za otroke iz socialno šibkejših družin. Na tak način želijo polepšati praznični december otrokom, ki jim ga na žalost njihove družine ne morejo.

Bliža se december, najlepši del leta, čas sreče in veselja. To je mesec čarobnih mož, ki otrokom prinašajo darila. Verjetno se vsak spomni svojih otroških let, ko je nestrpno čakal prihod Svetega Miklavža, ki je pred vrati pustil darilo, ali pa je morda na božični večer Božičku nastavil piškote in mleko, da se mu je zahvalil za vsa darila, ki jih je zanj pustil pod božično smrečico. V tem obdobju se spomnimo vseh tistih otrok, ki jim takšni prazniki niso omogočeni zaradi socialnih stisk, ki jih preživljajo njihove družine. Še posebej v trenutnem času epidemije, je mnogo staršev ostalo brez služb in zato ne morejo svojim otrokom pričarati takšnih praznikov kot bi si jih želeli.

Kot že vrsto let prej tudi letos Študentski svet UM sodeluje z Zvezo prijateljev mladine pri zbiranju igrač in sladkarij za družine v socialnih stiskah ter jim s tem pomaga obdariti njihove otroke.

Zbiranje bo potekalo od 1. 12. do 17. 12. v knjižnicah na fakultetah UM ter v Univerzitetni knjižnici Maribor. Vsi tisti, ki pa želite sodelovati, vendar so vaše fakultete zaradi trenutnih razmer zaprte in imate pouk na daljavo, lahko igrače in sladkarije prinesete vsak delovnik na Univerzo v Mariboru in stvari odložite pri vratarju. K sodelovanju pri zbiranju ste vabljeni vsi študenti in zaposleni Univerze v Mariboru.

Z majhnimi nesebičnimi dejanji pričarajmo ogromne nasmehe na otroške obraze in jim omogočimo praznike polne veselja, radosti in čarovnije!

UM
UM

Sorodni članki

Back to top button