Izobraževanje

Mariborski študenti pripravljeni na Informativne dni

Študentska organizacija Univerze v Mariboru bo bodoče študente pozdravila z informatorji in ključnimi informacijami o študiju ter obštudijskimi dejavnostmi v univerzitetnem mestu Maribor.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) se pripravlja na »Informativne dneve«. Kjer bodo s svojimi informatorji pričakali dijake in jim nudili potrebne informacije pri usmeritvah v univerzitetnem mestu. Hkrati jim bodo razdelili osnovne informacije, ki bodo dijakom služile kot usmeritev k pomembnejšim podrobnostim, ki jih kot bodoči študenti potrebujejo.

Vsem dijakom, ki bodo informativne dneve obiskali v Mariboru, je na voljo tudi spletni informator, ki ga najdejo na naslovu www.soum.si.

Študenti informatorji bodo v petek, 14. 2. 2020, po mestu in na fakultetah po Mariboru na voljo dijakom, ki se bodo udeležili letošnjih Informativnih dni. V prepoznavni modri barvi bodo bodoče študente usmerjali do želenih fakultet Univerze v Mariboru, študentskih domov ter ostalih ključnih lokacij, ki bodo v bodoče dijakom koristile v mestu Maribor. Informatorji bodo prisotni na mariborskih fakultetah in pred sedežem ŠOUM (študentsko naselje Gosposvetska).

Dejan Glazer, predsednik ŠOUM: »Informativni dnevi so tako za dijake, kot za osnovnošolce velika odgovornost. ŠOUM vsem svetuje, da se pred odločitvijo o nadaljevanju šolanju dobro pozanimajo o podrobnostih, predvsem pa pridobijo čim več informacij od starejših kolegov. Naj imajo v mislih možnosti dodatnega izobraževanja, praktičnega usposabljanja in možnosti zaposlitve po končani izobrazbi. Hkrati pa ŠOUM poziva vse dijake, da se odločijo za študijsko smer, ki jih veseli in za poklic, katerega bodo z veseljem opravljali vrsto let. Univerzitetno mesto Maribor je zagotovo prava odločitev, saj poleg kvalitetnega študija nudi tudi bogato ter raznovrstno obštudijsko življenje.«

Nekaj pomembnih usmeritev ter informacij za dijake:

  • pomembno je, da se na informativne dneve dobro pripravite, si ogledate spletne strani fakultet, ki jih boste obiskali in si pripravite vprašanja.
  • Na Univerzi v Mariboru je razpisanih 4.491 vpisnih mest v 1. letnik za redni in izredni študij. Prvi prijavni rok traja od februarja do 18. marca 2020. Prijavo za vpis kandidat odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.
  • Po Mariboru lahko potujete z mestnim prometom – vozni redi in linije prometa so na voljo na marprom.si.
  • V kolikor se vam porodijo še kakšno vprašanje kasneje, lahko o samih fakultetah in študiju na fakulteti povprašate tudi tutorje – te najdeš na tutorsoum.si.
  • Vse potrebne informacije v povezavi s študijem na Univerzi v Mariboru so dijakom na voljo na spletni strani moja.um.si.
  • Več informacij o vpisu najdete na: https://www.um.si/vpis/Strani/default.aspx.

Največji naval osnovnošolcev ter dijakov se pričakuje v petek, v dopoldanskem času med 9. ter 11. uro in med 13. ter 15. uro, ko bodo na posameznih srednjih šolah in članicah Univerze v Mariboru potekale predstavitve programov, izpolnjevanje prijav za vpis ter predstavitve možnosti obšolskih aktivnosti v mestu Maribor.

 

 ŠOUM
arhiv

Sorodni članki

Back to top button