Šport

“To ni košarka,” o tekmi All-Star pravijo košarkaši in ljubitelji košarke

Ekipa Giannisa Antetokounmpa, za katero je Jayson Tatum s 55 točkami dosegel rekord po številu točk na tekmi zvezd All-Star, je v Salt Lake Cityju premagala ekipo LeBrona Jamesa s 184:175. Za slednjo je zaigral tudi Luka Dončić, ki je bil še četrtič zaporedoma del spektakla zvezd. Slovenec je za ekipo LeBron v 19 minutah prispeval štiri točke.

Član Boston Celtics Jaylen Brown in klubski kolega MVP tekme zvezd Jaysona Tatuma je na glas povedal, kar večina ljubiteljev košarke že nekaj časa meni o spektaklu, ki ga liga NBA imenuje tekma zvezd All-Star . “To ni košarka,” je bil kritičen Brown, ki je sicer dosegel 35 točk in v 25 minutah zbral še 14 skokov.

Brown se ni ustavil le pri tem. Dodal je, da je tekma All-Star podobna treningu meta. Pri tem je mislil verjetno predvsem na obrambi obeh moštev, ki sta na teh tekmah že tradicionalno neobstoječi oziroma minimalni, kar je tudi razumljivo glede na natrpan urnik tekem v rednem delu tekmovanja.

Njegov klubski soigralec Tatum je dosegel nov rekord po števiu točk na tekmah All-Star in v eni četrtini. V tretjem delu igre je zbral 27 točk, skupno pa 55. Zadel je tudi deset trojk. Pobral je tudi nagrado za najkoristnejšega igralca (MVP).

Blestel je tudi Damian Lillard, dan prej zmagovalec tekmovanja v metu za tri točke, ki je skupno zbral 26 točk.

Za ekipo Giannis je Donovan Mitchell dodal 40 točk in skupaj so ekipi LeBron prizadejali sploh prvi poraz, odkar so leta 2018 uvedli nov format tekmovanja zvezd, ko kapetani izbirajo svoje igralce s seznama All-Stars.

LeBron James, ki je zbral rekordnih 19 nastopov na tekmi zvezd, je dosegel 13 točk. V njegovi ekipi je bil najboljši strelec Jaylen Brown s 35 točkami, Joel Embiid in Kyrie Irving sta jih vsak zbrala po 32.

Giannis Antetokounmpo je dosegel prvi koš na tekmi, nato pa takoj zapustil parket, da ne bi poslabšal poškodbe desnega zapestja, ki jo je utrpel v četrtek.

Dončić se je najbolj veselil oddiha v Mehiki po tekmi

Nad videnim v Salt Lake Cityju ni bil navdušen niti zvezdnik Denverja Nikola Jokić. “Nisem narejen za takšne tekme,” je dejal Jokić, ki je igral le dvajset minut in dosegel štiri točke.

Prav toliko jih je zbral tudi Luka Dončić v dveh minutah manj na parketu. Slovenski superzvezdnik je svoje mnenje od tekmi zvezd povedal nekaj dni prej, ko ga je novinar vprašal, česa se najbolj veseli na zvezdniškem vikendu. “Nedelje, ko bom odletel na oddih v Mehiko,” je odgovoril Dončić.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button