FotoŠportVideo

Drugi Švic Fest je v centru mesta dobro prepotil Mariborčane

Na Trgu Leona Štuklja je že drugo leto v organizaciji Bodifita potekal Švic Fest. Mariborčanom so bile na voljo 4 različne vadbe, ki so jih vodili priznani fitnes strokovnjaki iz Bodifita in tujine. Udeležba je bila dvakrat večja kot lansko leto.

Mariborčani so preživeli še posebej aktivno nedeljo, saj je potekal že drugi Švic Fest, ki ga je ponovno organiziral Bodifit. Sestavljen je bil iz 4 vadb, ki so pod vodjo znanih fitnes strokovnjakov trajale 4 ure. Kot je lani napovedal ustanovitelj Bodifita Marko Geršak, je letošnja udeležba presegla lansko. Dogodka se je udeležilo kar dvakrat več ljudi, kar 250 aktivnih udeležencev, ki so napolnili trg Leona Štuklja.

Popularne vadbe za začetnike in tiste, ki že obvladajo

Program je bil sestavljen iz 4 vodenih vadb, ki so trenutno popularne v svetu rekreacije. Bodifit je poskrbel, da so bile vaje takšne, da so v njih uživali začetniki in tisti, ki redno trenirajo. Program se je začel z bolj umirjenimi vajami, vajami za ogrevanje, končal pa z razgibalnimi, kot se za dobro telovadbo spodobi. A udeleženci so se lahko sami odločili, ali bodo ostali na vseh, ali pa samo na eni ali dveh vadbah.

Za ogrevanje in dobro raztegovanje se je dan začel s pilatesom. Vodil ga je gost iz Velike Britanije, pilates legenda, Michael King. Njegove licenčne programe učijo v več kot 40 državah po svetu. Skupno vadbo je popestril z zabavnimi in spodbudnimi komentarji, kot “obdržite svoj pilates obraz, če se smejite, ne delate prav”.

Bodifit, vadbe, Marko Geršak, trg Leona Štuklja, vaje, pilates, fitnes, Michael King, Teddy Otieno | Že prve vadbe se je udeležilo okoli 100 ljudi.
Bodifit, vadbe, Marko Geršak, trg Leona Štuklja, vaje, pilates, fitnes, Michael King, Teddy Otieno, Švic Fest | Michael King je s pilatesom poskrbel za dober in malo bolj umirjen začetek.
Bodifit, vadbe, Marko Geršak, trg Leona Štuklja, vaje, pilates, fitnes, Michael King, Teddy Otieno, Švic Fest | Bodifit je poskrbel tudi za vso opremo, ki je bila na voljo vsem udeležencem.
Bodifit, vadbe, Marko Geršak, trg Leona Štuklja, vaje, pilates, fitnes, Michael King, Teddy Otieno, Švic Fest | Zadnjo vadbo je vodil sam ustanovitelj Bodifita, Marko Geršak.

  Sledila je ekipa Bodifita z drugo vadbo: power jusfit. Vodila sta jo Bodifit strokovnjaka Goran Pjević in Katja Frol Štefan. Dvoročne uteži in hiter tempo so poskrbele za veliko mokrih teles. A za pravi “švic” fest je poskrbel fitnes strokovnjak Teddy Otieno, Kenijec, ki živi v Avstriji. Z burn bootcampom je sape zmanjkalo prav vsakemu udeležencu.

  Za zaključek pa je vadbo odvodil še ustanovitelj Bodifita Marko Geršak. Vadba, imenovana fusion balance, je mešanica joge in pilatesa. Z rahlo nežnejšim tempom je poskrbela za vse mišice, da naslednji dan ne bi preveč bolele od dolgih ur telovadbe. Marko Geršak je tako s svojo Bodifit ekipo dan skupne vadbe pripeljal do popolnega zaključka.

  Proslavljanje slovenskega dneva fitnesa

  Z dogodkom je Bodifit poskrbel tako za proslavitev slovenskega dneva fitnesa, kot tudi začetek proslavljanja njihove 20. obletnice delovanja. V okviru njihove obletnice bo organiziranih še nekaj drugih aktivnih dogodkov, ki se jih lahko udeležiš. Že čez dva tedna pa se lahko v organizaciji Zdrave zabave povzpneš na Kalvarijo na Nočni tek.

   

   Mojca KUPČIČ
   Patrik KOCIPER
  ikona snemalec Boris OČKERL

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button