Šport

Slovenskih košarkarjev ne bo na olimpijskih igrah

Slovenska košarkarska reprezentanca se je po porazu proti Grčiji poslovila od sanj o drugem zaporednem nastopu na olimpijskih igrah. V polfinalu kvalifikacijskega turnirja v Pireju je morala priznati premoč gostiteljem, ki so bili boljši z 68:96.

Slovenija je izgubila drugič na turnirju. Grčija je bila pred polno dvorano temperamentnih navijačev prepričljivo boljša in se bo v finalu v nedeljo zvečer za edino olimpijsko vozovnico iz Pireja pomerila z zmagovalcem drugega polfinala Hrvaška – Dominikanska republika.

Pri Sloveniji je Luka Dončić zbral 21 točk, 7 skokov in 5 podaj ter imel 10 izgubljenih žog. Josh Nebo je prispeval 17 točk.

Luka Dončič, kapetan slovenskih košarkarjev je strnil misli po tekmi: “Čestitke Grčiji. Bila je boljša, bolj spočita, bolj agresivna, predvsem pa ima odlično ekipo z Giannisom in številnimi drugimi zvezdniki ter izjemnim trenerjem. Poraz je neuspeh, saj smo sem prišli po olimpijske igre. Žal smo naleteli na boljšega nasprotnika. Za mano je dolga in naporna sezone, priznam, da sem zelo utrujen in se hkrati zavedam, da bi lahko v drugačnem stanju dal več od sebe. Zdaj me čaka zaslužen počitek, naslednje leto pa nova reprezentančna akcija na evropskem prvenstvu.”

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button