Šport

V dvorani tabor danes pripravljalni tekmi ženske in moške odbojkarske reprezentance

Tako moška kot ženska odbojkarska reprezentanca bosta danes odigrali pripravljalni tekmi v Mariboru. V dvorani Tabor se bodo Slovenke ob 17.45 pomerile z Azerbajdžankami, medtem ko bo moška izbrana vrsta ob 20.15 izzvala Egipčane.

Obe reprezentanci se pripravljata na evropsko prvenstvo. Slovenke bodo prvo tekmo v belgijskem Gentu odigrale 18. avgusta proti Poljski, moški pa bodo prvič v bolgarski Varni dejavni 30. avgusta proti Ukrajini.

Še pred tem se bodo oboji nekajkrat predstavili na domačih tleh. Potem ko so Slovenke v sredo v Ljubljani premagale Azerbajdžanke s 3:1, bodo danes pred svojimi navijači v dvorani Tabor še enkrat izzvale iste tekmice.

Pred odhodom na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v Belgiji, Italiji, Nemčiji in Estoniji, bodo varovanke selektorja Marca Bonitte odigrale še tekmi s Hrvaško, in sicer 12. in 13. avgusta v Ljubljani.

Slovenska moška reprezentanca, ki bo na EP v Bolgariji, Italiji, Severni Makedoniji in Izraelu branila srebro z zadnjega prvenstva, bo prav tako v Mariboru odigrala zadnji pripravljalni tekmi na domačih tleh pred odhodom v Varno. Danes jih v Mariboru čaka obračun z Egiptom, dan kasneje pa se bodo pomerili še proti Kamerunu (18.35).

Današnje dogajanje v Mariboru bo namenjeno tudi uradnemu slovesu Mitje Gasparinija od aktivnega igranja. Devetintridesetletnik je za izbrano vrsto debitiral pri 19 letih in bil del vseh največjih uspehov zlate generacije slovenske odbojke.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button