Šport

Do zadnje sekunde napet finale študentske futsal lige

Če smo v prejšnjih tednih spremljali finalne obračune študentske košarkarske in odbojkarske lige, je na svoj račun prišel tudi futsal. Napeta končnica je navijače pustila na trnih vse do zadnje sekunde.

Torkov večer je bil rezerviran za finale študentske futsal lige. Štiri najboljše ekipe sezone so se podale v finalni boj za prva tri mesta. Napeta igra, lepi zadetki, podaje in obrambe, navijačev v Vrbanski zagotovo niso pustili ravnodušnih.

Boji za uvrstitev v finale in tekma za tretje mesto

Najboljše štiri ekipe te sezone so se v finalne boje podale izjemno zagreto in borbeno. Večer so s prvo polfinalno tekmo otvorili Uličari in ekipa Liter liter. Na igrišču ni bilo popuščanja in po rezultatu 2:1 so prvi finalisti postali ekipa Uličari.

Navijači po napetem boju niso še niti dobro zadihali, pa je že nastopil napeti 2. polfinalni boj. Tokrat med ekipo ŠD Selan in Kolumbija. Žoga se je vrtinčila po igrišču, po rednem delu tekme, pa je rezultat ostal izenačen. Tako so finalista določili prosti streli. Po nekajkrat zatreseni mreži in nekaj obrambah smo dobili drugega finalista. V finale se je po prostih strelih uvrstila ekipa Kolumbija. Navdušeni so bili tako igralci, še bolj pa gledalci.

Če so polfinalne tekme bile izjemno napete, smo navijači nekoliko lažje dihali ob tekmi za tretje mesto. ŠD Selan in ekipa Liter Liter se ob podpori s tribun sicer nikakor nista predala, vendar je bila tekma v prid ŠD Selan odločena že kar nekaj minut pred iztekom tekme. Tretje mesto so si nogometaši SD Selan priborili z izidom 6:3. 

futsal, finale študentske futsal lige, šport, Zdrava zabava
Navdušenje je bilo veliko tako na igrišču kot na tribunah.

Finale finala

Nekaj minut premora je med tekmami popestrila študentska navijaška skupina. Plesalke so še dodatno razgrele ozračje in finale finala se je lahko začel.

Glasni vzkliki s tribun in bučno navijanje so na igrišče pospremili dve najboljši ekipi letošnje sezone: ekipo Uličari in ekipo Kolumbija. 

Fantje so na igrišču poskrbeli za pravi nogometni spektakel, svoje pa so pristavili še navijači. Žoga je s svetlobno hitrostjo potovala iz ene strani igrišča na drugo stran. Priča smo bili izjemnim obrambam in še lepšim zadetkom. Ko je že vse kazalo na to, da bodo tudi v finalu odločilni prosti streli, so za končno odločitev z doseženim zadetkom poskrbeli nogometaši Kolumbije in si priborili zmago.

futsal, Zdrava zabava, finale, študentska futsal liga
Najboljše tri ekipe letošnje sezone.

In kot se za zaključek študentske futsal lige tudi spodobi, so s strani organizatorja Zdrava Zabava bili izbrani tudi najboljši letošnjega turnirja. Najboljši vratar je postal Jakob Božič, naziv najboljšega strelca si je priboril Jaka Vajda, najboljšega igralca pa Jan Jakob.

Rebeka MIKŠA
Marcel VRBNJAK
ikona snemalec Žan SENIČAR

Rebeka Mikša

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button