ŠportZabava

Študentska futsal liga 2023 že v polnem teku

Napočil je čas v letu, ko se ponovno prične študentska futsal liga Zdrave Zabave. Včeraj smo spoznali 15 ekip, ki se bodo letos potegovale za naziv zmagovalca.

Pričela se je študentska futsal liga, ki nam bo tudi letos krajšala dolge torkove večere in navdušila vse strastne navijače. Odvija se pod okriljem organizacije Zdrava zabava, ki jo organizira že vrsto let. Ekipe čaka napeta bitka za naslov zmagovalca, na koncu pa bodo prejele (praktične) nagrade.

Letos kar 15 ekip

Letos se je na študentsko futsal ligo prijavilo kar 15 ekip. Ob prvem srečanju smo spoznali ekipe ŠD Sela, Borci, Uličari Senčila Vogrinec, INSP, AMEU – ECM, VSGT Maribor, Bh Fanaticos, DD AMS, Rajmax Liter-Liter, Imbacile, Alo!Stari, Getafememason, Prleški študentski klub, Šd Sv. Anton in ekipo Kolumbija. Potekale so tudi prve medsebojne bitke. Najvišje so se uvrstile ekipe Alo!Stari, Kolumbija, Prelški študentski klub, Uličari Senčila Vogrinec, Borci in Bh Fanaticos.

Študentska futsal liga poteka po prirejenih pravilih malega nogometa. Tekmujeta dve ekipi, vsaka s štirimi igralci in vratarjem, ki pa se lahko menjajo. Igra se 30 minut s polčasom po 15. minuti. Zmaga ekipi prinese tri točke, izenačen rezultat eno točko in poraz 0 točk.

Fantje so včeraj res dokazali, da imajo pravi športni talent. V nslednjih tednih sledijo še številne napete bitke, ki bodo potekale vsak torek od 18. do 22. ure v ŠD Vrbanska in do samega konca študentskega leta. K ogledu tekme pa so vabljeni vsi ljubitelji malce drugačnega nogometa.

Ekipe se bodo še naprej borile za naziv zmagovalca.

Komaj že čakamo!

Čaka nas še več mesecev tekmovanj študentske futsal lige. Komaj že čakamo četrtfinale, kjer se bo pomerilo najboljših osem ekip. Nato sledijo še polfinale, ko bodo medsebojno tekmovale le še štiri ekipe, na koncu pa sledi še finale. Takrat bodo potekale tudi bitke za tretje mesto. Kdo bodo letošnji zmagovalci?

Najboljši futsalerji bodo domov odnesli številne praktične nagrade, pokale in medalje. Prav tako jih čaka tudi naziv uradnega prvaka študentske lige v futsalu Univerzitetne športne zveze Maribor. Prve tri ekipe bodo prijele še denarne nagrade iz skupnega števila zbranih prijavnin.

Študentska futsal liga bo tako vključevala več kot 100 tekem. Aktualne informacije, rezultati in potek tekme pa so dostopni na spletni strani Zdrave Zabave. Mi se že veselimo naslednjega tedna, se nam boš pridružil/-a tudi ti?

Spoznali smo tudi najboljše futsalerje.

Iva KNEZ
Gašper ŠLAJNAR
ikona snemalec Dejan ZVONAR

Iva Knez

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button