Izobraževanje

Svet se spreminja. Kaj pa mi?

Teden globalnega učenja 2018.

Med 18. in 25. novembrom poteka Teden globalnega učenja, ki ga že od leta 1999 organizirajo države članice Sveta Evrope. V tem času se odvijajo dogodki, namenjeni vprašanjem družbene izključenosti, globalne nepravičnosti in globalne solidarnosti.

Osrednja tema letošnjega dogodka s sloganom »Svet se spreminja. Kaj pa mi?«, so cilji trajnostnega razvoja, ki se nanašajo na skrb za okolje, uporabo obnovljivih virov energije, odgovorno potrošništvo, zdravje, kakovostno izobrazbo in enakost spolov. Namen Tedna globalnega učenja je spodbuditi mlade k raziskovanju in razmišljanju o globalni soodvisnosti, solidarnosti in globalnem državljanstvu ter okrepiti zavedanje, da lahko vsak posameznik prispeva k razreševanju ključnih skupnih izzivov človeštva.

SLOGA, slovenska platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, ob tej priložnosti vabi organizacije, da skupaj z njimi v tem tednu izvedejo kakšno aktivnost na temo globalnega učenja.

Tudi ti sodeluj pri aktivnostih tedna globalnega učenja in pomagaj pri organizaciji dogodka v lokalni skupnosti. Globalno učenje se prične v tvojem lokalnem okolju!

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGmladi.si
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button