NoviceZabava

Game Gang Show: turnirji, cosplayerji in vse, kar predstavlja raj za gamerje

Prvi slovenski popolnoma gaming dogodek. GameGang Show je prišel in zavihral po Gospodarskem razstavišču. Turnirji, cosplayerji, tehnolgija in pa seveda glavna atrakcija: videoigre.

Pretekli vikend je Gospodarsko razstavišče v Ljubljani gostilo prvi Game Gang Show. Game Gang je slovenska skupnost, ki povezuje gamerje širom naše kokoši in jim daje prostor, da počnejo to, kar počnejo najraje: igrajo igre. S prvo konvencijo, ki je trajala kar tri dni, pa so prodrli tudi v prostor slovenskih gamerskih konvencij.

Raj za gamerje

Različne konvencije, kot so Na meji nevidnega in MofuCon (prej poznani kot Makkon), so tudi v Sloveniji ustvarile prostor, kjer se lahko oboževalci vsega geekovskega podružijo, pocosplayajo in mogoče obiščejo kakšno predavanje. Medtem ko se ostali fokusirajo na široko paleto geekovske kulture, je Game Gang Show prvič predal prostor samo gamerjem.

Na dogodku je tako bilo mogoče spremljati različne finale slovenskih državnih prvenstev, preizkusiti najnovejšo VR tehnologijo in številne druge zabavne aktivnosti. Čas se je prav tako zavrtel nazaj ter obiskovalce postavil pred klasične retro igre. Hkrati pa je bilo možno raziskati tudi vse novosti, ki jih ponuja trg video iger.

Retro kotiček je obiskovalce popeljal v čas, ko so bile igre v manjših pikslih in večji težavnosti.

CS:GO, Valorant, FIFA, Brawl Stars, LoL

Gotovo pa so prava atrakcija bili turnirji, ki so popestrili glavni oder skozi vse tri festivalske dni. V petek smo dobili zmagovalca CS:GO turnrija: Cyber Wolves Blue. V soboto je FIFA 23 krono odnesel Filip Babić, Valorant zmagovalci pa so postali Diamant Esports.

Tretji in zadnji dan je videl enega najbolj pričakovanih finalov e-športa: finale slovenskega prvenstva v League of Legends. Še pred tem pa je denarno nagrado za zmago v igri Brawl Stars odnesel Tai Češnovar. Napeto finale League of Legends je soočilo dve prestižni ekipi: Spike Syndicate in Wattered Bottle. Spike Syndicate je prevzel vodstvo s prvo zmago, a so se Watered Bottle vrnili v drugi igri in izenačili rezultat. Na koncu pa so storili celo popoln preobrat in odneseli naziv slovenskega LoL prvaka.

Napeta igra med Spike Syndicate in Wattered Bottle je jemala dih skozi vse tri kroge.

Je to res Geralt?

Kot pa se za vsako konvencijo spodobi, tudi cosplayerjev ni manjkalo. Znana slovenska imena cosplay scene so se za nagrade potegovala na Cosplay Competitionu. Ta je na koncu skozi glasovanje občinstva dobil svojega zmagovalca. Krono prvega Game Gang Show Cosplay Competitiona je odnesel Jan Strmšek (@lonelywolfj) v podobi Geralta iz popularnih knjig, iger in nedavno tudi Netflixove serije, The Witcher. S cosplayerji se je bilo vse dni konvencije mogoče tudi fotografirati.

Cosplayerji so popestrili dogajanje in dodali zadnjo piko na i celotni konvenciji.

Tako se je zaključil prvi Game Gang Show, prvi veliki gaming dogodek pri nas. Z razvojem tehnologije, e-šport kulture in gaming navdušenja v Sloveniji pa gotovo ne bo zadnji.

Marina BAJIĆ
Marina BAJIĆ

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button