Izobraževanje

Napovedujemo: Trivia night – “Traveling through Time”

Z novim študijskim letom je čas, da se spet dobimo na Štuku in pomerimo v trivialnem znanju. Tokrat se bomo s pomočjo časovne mašine poigrali z različnimi obdobji in se pomerili v znanju o sedanjih, preteklih in prihodnjih dogodkih.

Kako dobro je tvoje znanje zgodovine? Si prepričan, da dobro poznaš aktualne dogodke? Kako vešč pa si prihodnosti? Veš, kdaj bodo potekale naslednje zimske olimpijske igre? Ali pa morda, kateri dogodek je bil povod za prvo svetovno vojno? Poznaš odgovor na vprašanje, koliko je star aktualni slovenski predsednik?

Časovna mašina te bo na prvem Trivia nightu v tem študijskem letu popeljala v različna obdobja človeške zgodovine in prihodnosti, do takrat pa lahko nekoliko povadiš s spodnjim kvizem. Pa ne pozabi prijaviti svoje ekipe preko spletnega obrazca.

 

 ŠOUM
ŠOUM

Trivia night – »Back in Time«

Na fotografiji vidimo plakat svetovno znanega glasbenega festivala, ki se je leta 1969 odvijal v ZDA. Udeležilo se ga je več kot 400.000 ljudi, na njem so med drugimi nastopali tudi Janice Joplin, Joe Cocker in Jimi Hendrix. Iščemo ime tega zloglasnega festivala.

Prva svetovna vojna, znana tudi kot vélika vojna, je bila prva globalna vojna, ki se je začela 28. julija 1914 in je trajala do 11. novembra 1918. Vanjo so bili vpleteni vsi večji imperiji tistega časa ter njihovi zavezniki. Katera politična zveza je zmagala v prvi svetovni vojni?uestion!
Kako je ime aktualni pevki glasbene skupine, ki jo slišimo na posnetku?

V prazgodovini so ljudje živeli v jamah, votlinah in pod skalnimi previsi. Pogosto so se selili, sledeč tropom divjih živali. Izdelovali so si različna orodja ter oblačila iz živalske kože. Ali veš iz česa je bila narejena igla za šivanje živalskih kož v kameni dobi?

Zagotovo vsi poznate osebo na zgornji fotografiji. Koliko let bo ta ameriški zveznik dopolnil naslednje leto 9. junija?

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je že v svoji premierni sezoni v ZDA postal prvi obraz teksaške ekipe. Član katerega severnoameriškega poklicnega moštva je?


Tagi

Uredništvo DOSTOP.si

Administrator portala DOSTOP.si.

Sorodni članki

Back to top button
Close
Close