Kultura

Ožuljeni jezik: Pita polna poezije z Ajo Zamolo

Drugi letošnji literarni dogodek iz cikla Ožuljeni jezik, ki ga Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju s pesniškim društvom Slam zverine, Narodnim domom Maribor in Bando ferdamano izvaja že dobrih sedem let, bo potekal v Vetrinjskem dvoru, v torek, 14. marca 2023, s pričetkom ob 19.30 uri.

Tokratni Ožuljeni jezik bo v duhu števila pi (π), kajti potekal bo prav na svetovni dan, namenjen tej konstanti, ki so jo v matematiki in fiziki uporabljali že stari Egipčani in Babilonci.

Prijave nastopajočih zbiramo na naslovu ozuljenijezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na facebook strani Slam zverin. Dogodek bo moderirala Mojca Frim iz improligaške skupine Banda Ferdamana, z literarno gostjo Ajo Zamolo pa se bo pogovarjala Ajda Strajnar, glavna urednica revije Liter jezika.

Literarna gostja bo Aja Zamolo

Literarna gostja marčevskega Ožuljenega jezika je Aja Zamolo (1991), magistra ekologije in biodiverzitete, ki piše poezijo. Prvenko Nenaključno je izdala lansko leto pri založbi Črna skrinjica.

Na začetku svoje literarne poti je sodelovala na Festivalu mlade literature Urška, preizkusila se je v združevanju poezije in gledališke umetnosti v projektu Nemo mesto režiserja Jaše Kocelija, udeleževala pa se je tudi delavnic poezije pod vodstvom Petra Semoliča in Anje Zag Golob.

Poezija ji je najljubša v prostoru, na literarnih večerih, še najraje v avtonomnih prostorih. Nedavno je Liza Linde izbor njenih pesmi prevedla v nemščino, izšle so v reviji manuskripte.

MKC Maribor
MKC Maribor

Sorodni članki

Back to top button