KulturaPriložnostiŠportZnanost

Upaj si med Mlade upe – letos se lahko prijaviš že desetič

Zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti Vse bo v redu in Zavarovalnica Triglav že deseto leto zapored objavljata razpis Mladi upi, namenjen mladim talentom, ki jih odlikujejo odlični rezultati, nadarjenost, zagnanost, vizija in osredotočenost na cilj. Letos se lahko mladi talenti na razpis prijavijo do 25. marca.

Prijava na razpis Mladi upi 2022 omogoča talentiranim športnikom, kreativnim umetnikom, nadarjenim znanstvenikom in perspektivnim športnikom invalidom, da se potegujejo za finančna sredstva, s katerimi bodo (lahko) lažje dosegli visoko zastavljene cilje. Razpis za finančno pomoč mladim talentom že deseto leto zapored pripravljata Zavarovalnica Triglav in njen zavod Vse bo v redu. K prijavi na razpis so vabljeni posamezniki, stari od 16 do 19 let, s področij športa, para-športa, umetnosti in mladi raziskovalci oziroma znanstveniki, stari od 17 do 22 let.

Spodbuda mladim upom, da razvijajo svoj talent

»Finančna pomoč iz projekta Mladi upi je lahko v nekaterih primerih jeziček na tehtnici, ko se mladi talenti odločajo, ali bodo s svojo kariero nadaljevali ali ne. Tovrstna sredstva jim omogočijo dodatne dejavnosti in opremo, do česar brez dodatnih finančnih virov ne bi mogli dostopatije o podpori in namenu projekta povedala direktorica Zavoda Vse bo v redu Tjaša Kolenc Filipčič.

Z mladimi upi do uresničitve sanj

Ena izmed mladih upov je bila tudi uspešna športnica, ki jo je na razpis pred sedmimi leti prijavila mama. »Bila sem na začetku svoje kariere, manj sem bila prepoznavna in sem se zato težje potegovala za sponzorska sredstva,« se začetkov svoje kariere spominja naša najuspešnejša športna plezalka Janja Garnbret.

»V okviru mladinske reprezentance smo si morali sami kriti stroške priprav v tujini in treninge, sama se morala kupovati plezalno opremo in plezalke. S prijavo na razpis Mladi upi pa sem prejela finančno podporo, zaradi katere sem lahko več trenirala v tujini, razvijala svoje sposobnosti in finančno razbremenila svoje starše,« pojasnjuje Janja. Pravi, da ji je zmaga na razpisu omogočila nadaljevanje kariere in uresničitev sanj, pri čemer jo Zavarovalnica Triglav s sponzorskimi sredstvi in partnerstvom še vedno podpira.

Z nazivom Mladi up do večje prepoznavnosti

Zavod Zavarovalnice Triglav Vse bo v redu je do danes v razvoj 114 mladih upov vložil že 451.000 EUR. Poleg finančne pomoč dobijo obetavni posamezniki v času razpisa tudi medijsko podporo. Zavarovalnica Triglav pa mlade upe spremlja in jim stoji ob strani tudi po zaključeni vsakoletni akciji v okviru Alumni srečanj ter z možnostjo pridobitve sponzorskih sredstev ob nadaljevanju uspešne kariere na domači in mednarodni ravni.

Zavarovalnica Triglav
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button