Kultura

S po šestimi nagradami emmy seriji Nasledstvo in The Bear

Na ponedeljkovi podelitvi televizijskih nagrad emmy v Los Angelesu je serija Nasledstvo že tretje leto zapored slavila v kategoriji dram, emmyja za najboljši komično serijo pa je dobila serija o restavraciji v Chicagu The Bear. Obe seriji sta dobili po šest emmyjev.

Nasledstvo in The Bear sta si podredila podelitev

Pri seriji Nasledstvo o družini, ki vodi televizijski medijski imperij narejeno po vzorcu televizije Fox, so nagrado emmy dobili Kieran Culkin za najboljšo glavno moško in Sarah Snook za žensko dramsko vlogo, Jesse Armstrong za scenarij in Mark Mylod za režijo.

Pri seriji The Bear pa so emmyje dobili Jeremy Allen White za glavno moško vlogo v komediji, Ebon Moss-Bacharach za stransko moško in Ayo Edibiri za stransko žensko vlogo ter Christopher Storer za režijo in scenarij.

75. podelitev nagrad emmy, ki veljajo za televizijske oskarje, bi morala biti že septembra lani, vendar so jo prestavili zaradi stavke scenaristov in igralcev.

Vodil jo je igralec in komik Anthony Anderson – znan po vlogi v seriji Temnejši (Black-ish) tudi s pomočjo svoje mame Doris Bowman, ki je iz občinstva med drugim skrbela za opozarjanje dobitnikov nagrad, če so imeli predolge govore.

Serija Nasledstvo je prišla na podelitev s 27 nominacijami, serija Beli lotos jih je imela 23, Ted Lasso pa 21.

Nagrajena tudi Trevor Noah in John Oliver

Emmyja za glavno žensko vlogo v komični seriji je dobila Quinta Brunson za vlogo v seriji Abbott Elementary, nagrada za najboljšo stransko žensko vlogo v dramski seriji pa je pripadla Jennifer Coolidge za vlogo v seriji Beli lotos.

V kategoriji televizijskih filmov oziroma antoloških serij pa je slavila zgodba o prepiru dveh udeležencev v prometni nesreči Beef (Zamera). Pri seriji so dobili emmyja še Lee Sung Jin za režijo in scenarij, Steven Yeun za glavno moško vlogo, za glavno žensko pa Ali Wong.

Niecy Nash Betts pa je v kategoriji televizijskih filmov pobrala emmyja za stransko žensko vlogo v seriji DahmerMonster: The Jeffrey Dahmer Story (Dahmer – Pošast: Zgodba Jeffreyja Dahmerja).

Emmyja za večerno pogovorno oddajo je dobil Trevor Noah, emmyja za podobno oddajo po scenariju pa John Oliver.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button