KulturaPriložnosti

Mariborski predizbor v slamovski poeziji – odpotuj na državno prvenstvo

Na literarnem dogodku v Sodnem stolpu bomo 2. septembra dobili dva nova finalista, ki se bosta oktobra na šestem državnem prvenstvu v slamovski poeziji v Kranju potegovala za naziv državnega prvaka oz. prvakinje.

Nastope bo ocenjevala žirija občinstva ter vabljeni žirantje: pesnica in literarna kritičarka Tonja Jelen,  pisatelj Tomo Podstenšek, ter literarna kritičarka in urednica revije Liter jezika Ajda Strajnar. Dogodek bo moderirala Mojca Frim.

Za nastop se lahko prijavite na ozuljenijezik@gmail.com, preko ZS sporočila na facebook strani Slam zverine, ali v Sodnem stolpu, pol ure pred pričetkom dogodka.

Predizbori za državno prvenstvo v slamovski poeziji bodo letos poleg Maribora potekali še na Ptuju, v Kranju, v Novem mestu in v Kamniku. S tem bomo dobili skupno 10 finalistov prvenstva, ki se bodo predvidoma v začetku oktobra pomerili v Kranju na šestem slovenskem nacionalnem prvenstvu v slamovski poeziji. To bo potekalo v organizaciji Slamurajev in SiSlama ⎼ neformalne mreže za razvoj in promocijo slam poezije.

MKC Maribor
MKC Maribor

 

Sorodni članki

Back to top button