KulskoZabavaŽivljenjski slog

Gurmanski trivia spopad

Na tradicionalnem Trivia Night smo preverili, koliko vemo o hrani in pijači.

Ekipe so tokrat preizkušale svoje znanje o kulinariki in vsemu, kar spada zraven, mnogi pa so morali priznati, da ljubezen do hrane in pijače še ne naredi pravega gurmana, vsaj ko pride do trivia spopada.

Študentje so se šele prav vrnili, pa so v teh dneh že primorani zagnati možgane, ne samo v študijskih klopeh, temveč tudi na že tradicionalnem Trivia večeru na Štuku, ki je včeraj (op. a. ponedeljek – 8. oktober) preizkušal njihovo znanje o hrani, pijači in kuhariji nasploh. Trivia se je tokrat preselila v dvorano Štuka, ki je lahko sprejela več ekip kot doslej, kar so večni zamudniki, ki so prejšnja leta prihajali v prenapolnjeno kavarno in bili prikrajšani za mesto v spopadu, veselo pozdravili.

Na temo »Gurmanskega spopada « je tako 38 ekip spustilo v preizkus njihovega znanja priprave jedi, predjedi, pijače, glavnih jedi, tradicionalne slovenske kulinarike in sladic, med bonus vprašanji pa se je razkrilo še njihovo poznavanje ŠOUM-a. Med dolgoletnimi skupinami prijateljev, ki že cel študij upajo na zmago, pa novopečenimi skupinami brucev s svežim zagonom, se je našla tudi kakšna spontano tvorjena ekipa študentov, ki so jih prijatelji pustili na cedilu, vsi pa so želeli dokazati, da se prav v njih skriva največji »foodie«. Za kar pa ni dovolj, da imaš hrano le rad, temveč tudi, da poznaš slovenski izraz za al dente, veš koliko ljudi pozna pravi recept za kokakolo in da je prav kokos tisti sadež, ki ima podobno strukturo kor krvna plazma ljudi. Številni, ki radi trdijo, da so poznavalci pijače, pa so morali priznati poraz, ko niso ugotovili, kateri kozarec na slikah služi čemu, v katerem mesecu poleg oktobra še poteka Oktoberfest in katera je značilna pijača Jamesa Bonda. Gotovo pa je prav vsak prepoznal zvočni posnetek vpitja Gordona Ramsaya, ki se je izkazal za najbolj univerzalno znanje večera.

Dvorano je napolnilo kar 38 različnih ekip.  |
Gurmanski spopad je še zabavnejši ob pivu! | t
Več slik najdeš na Facbook strani DOSTOP.si |

  Največ trivialnih gurmanskih dejstev so poznali Maja & Bodyguardi, takoj za njimi skupina Jabolko, pri boju za tretje mesto pa so odločila bonus vprašanja, ki so na zadnjo zmagovalno stopničko postavila Patrove kapljice. Vse tri ekipe so se veselile prejetih, tudi užitnih, nagrad. Ostali pa so priložnost, kot je običajno za vse ŠOUM–ove pozdravne dogodke v sklopu Welcome Weeks, izkoristili za pozdravljanje znanih obrazov in spoznavanje novih.

   

  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGKlara AVSEC
  https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Nejc VEHOVEC

  Sorodni članki

  Back to top button