Življenjski slog

Kako počitnice popestriti s simpatijo iz plaže

Morje, prijetnih 30 stopinj, vonj po borovcih. Ležiš na plaži in ob valovanju morja razmišljaš, kako je življenje lepo. Kar naenkrat tvoj pogled ujame prijetna pojava nekaj metrov stran. Preberi naslednje nasvete, s katerimi te bo tvoja nova simpatija gotovo opazila.

S hladnim napitkom v roki poležavaš na plaži. Zrak diši po morski vodi, bližnjih borovcih in kremi za sončenje. Vse skrbi so ostale doma. Ko se izpod slamnika ozreš po plaži, tvojo pozornost pritegne simpatičen mladenič ali mladenka. Vajina pogleda se srečata. Želiš navezati stik pa nisi prepričan, če te je oseba prav zares opazila. Medtem ko razmišljaš o tem, kako bi prebil led, ugotoviš, da kljub zagoreli koži in privlačni morski opravi nagovarjanje neznanca ni tako preprosto. Ampak brez skrbi! S pomočjo naslednjih nasvetov boš zbral pogum in se simpatiji predstavil v najboljši luči.

počitnice, plaža, osvajanje, dogajanje, nasvet, zabava, simpatija, morje
Vsakoletno poležavanje na plaži začini z zgodbami, ki boš jih jeseni pripovedoval prijateljem.

1. Bodi to, kar si

Kljub obrabljenosti te faze je najboljši način pritegovanja pozornosti pristno uživanje v oddihu. Izkoristi počitnice in si privošči dober koktejl ali dva. Udeleži se karaok ali zabave na plaži. Uredi se. Vzemi si čas zase in privlačil boš prave ljudi. S tem, ko pokažeš svojo pravo stran, pokažeš svojo najprivlačnejšo plat. Vse se začne z energijo, ki jo oddajaš. Če iz tebe izžareva pozitivna energija, bo jo simpatija na plaži ali na plesišču zagotovo začutila in te opazila ter nagovorila. Počitnice so rešene!

2. Zaživi življenje lokalnega prebivalstva

Raziskovanje novega kraja ali kraja, kjer počitnikuješ že dolga leta, je eden izmed načinov, da postaneš opažen. Spontanost in izogibanje običajni rutini je popolno za čas počitnic. S tem lahko razširiš obzorja in krog poznanih ljudi.

Ne preživljaj časa na socialnih omrežjih v hotelski sobi. Vklopi se v potek dogajanja lokalnega okolja. Če med sprehodom po mestu opaziš atraktiven lokal ali pestro dogajanje na mestni tržnici, se prepusti toku. Bodi “na tekočem” in preveri, kaj se tam dogaja. Opuščanje rutine je odličen način povezovanja z novimi ljudmi.

3. Naredi prvi korak, simpatija ti bo hvaležna

Če opaziš nekoga zares simpatičnega ali dobiš vtis, da je kdo do tebe bolj prijazen, kot bi moral biti, je najboljša izbira, da si drzen in pristopiš. Ko zapustiš svoj domači kraj, na nek način zapustiš tudi svojo cono udobja. Tako lahko narediš kaj, česar sicer ne bi. Pozdravi simpatičnega neznanca ali pohvali njegov izgled. S tem prebiješ led in ustvariš pogoje za nadaljnji pogovor. Ne glede na možen izid je samozavestni nastop na počitnicah lažji. Ker veš, da si na počitnicah samo določen čas, se prepusti toku in izogni kasnejšemu obžalovanju.

Vse se začne s pozitivno naravnanostjo. Kakor vidiš sam sebe, te vidijo tudi drugi.

Poskrbi, da bodo počitnice prijetne in zabavne, četudi morda doživiš kakšen hladen tuš. Če oddajaš pozitivno energijo, to začutijo vsi okoli tebe in začnejo takšno energijo tudi vračati. Zagotovo je bolje poskusiti in se spodletelemu poskusu kasneje smejati kot se spraševati “kaj bi bilo, če bi …”. Bodi to, kar si, predvsem pa uživaj čas počitnic in vse, kar pride z njimi. Nikoli ne veš – morda te prav kmalu čaka sveža romanca in vrsta zmenkov.

 

 Sara VOCOVNIK
 Pixabay

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button