KulskoPotovanje

4-letna deklica in napihljiv samorog z odprtega morja rešena s trajektom

Majhna deklica in napihljiv samorog na odprtem morju ni ravno vsakdanji prizor. Morski torkovi so jo odnesli na odprto morje, kjer jo je iz vode potegnil trajekt.

Ta nenavaden dogodek se je zgodil v grškem Korintskem zalivu, v bližini mesteca Antirrio. Deklica se je izmuznila nadzoru staršev in odplavilo jo je na odprto morje. Za to pa je ‘kriv’ njen najljubši napihljiv samorog. Ko so starši opazili, da je ne vidijo več, so o tem obvestili lokalne pristaniške oblasti. Slednje so o tem dogodku obvestile tudi kapitana trajekta Salaminomachos.

Trajekt, ki vozi na liniji Rio-Antirrio je deklico opazil sredi odprtega morja. Nemudoma so zmanjšali hitrost in deklici so se približali s počasnimi manevri. Ladijsko osebje je deklico varno povleklo na krov. Poleg tega pa je na varno bil spravljen tudi njen napihljiv samorog. Deklica, ki je na posnetku videti povsem ‘skulirana’, je bila predana v varne roke svojih staršev.

 

Baje pa na tem področju to niti ni tako nenavaden prizor. Lokalni mediji namreč poročajo o tem, da so pred kratkim iz odprtega morja s trajektom rešili starejšega moškega. Tudi njega so morski tokovi odnesli na odprto morje, medtem ko je malce počival na napihljivi blazini.

 

 DOSTOP.si (vir)
Unsplash
ikona snemalec Greek City Times

Sorodni članki

Back to top button