FotoKulturaVideo

Lent 2019: Rus, Američan, yužni Slovan in vročinski val

Sedmi dan Festivala Lent smo uživali ob koncertu hrvaške skupine Urban&4, se nasmejali ob odličnem mednarodnem standupu in poslušali kantavtorja Bombina. Na Folkartu so zaplesale Mehika, Kitajska in Rusija, zabava pa se je ponovno končala pozno ponoči.

Na festivalno sredo je vročinski val dosegel vrhunec. Festival Lent je kljub temu potekal nemoteno, in sicer s hrvaško zasedbo Urban&4 v središču. Vseeno pa se počasi se približujemo koncu letošnjega “Lentanja”, saj ostajajo še samo trije dnevi.

Dogajanje sedmega dneva se je pričelo s povorko Folkarta po mariborskih ulicah. Folkart se je z nastopi vrnil zvečer, kjer so se s plesi predstavile Kitajska, Mehika in Rusija oz. natančneje Republika Baškortostan. Za otroke je bilo spet poskrbljeno z Art Kampom. Kasneje je v Vetrinjskem dvoru za njih potekala še gledališka predstava Ostržek.

Pozor Muzika na cesti in streljanje s puško na športnem Lentu

V dopoldanskih urah smo lahko na Glavnem trgu videli nastop Kostanjevega seksteta. V bolj večernih se je Pozor Muzika na cesti vrnila s Saxbeatom, kasneje je nastopil še Goran Bojčevski Quartet.

Na športnem Lentu pa smo se lahko med drugim udeležili streljanja z malokalibrsko puško v ŠRC Ra-ta-ta. Tam je kasneje potekal tudi TNZ trening. V PYA Centru pa smo lahko poskrbeli za fit hrbtenico in razgibavanje s pilatesom.

Središče dogajanja z Urban&4

Trg Leona Štuklja je zaživel ob nastopu hrvaške zasedbe Urban&4. Množica se je zibala ob poznanih in manj poznanih ritmih. Za ljubitelje druge glasbe pa je bila spet ponujena velika izbira drugih koncertov. Na KMŠ odru smo se zabavali s pevko Samantha Maya. V Sodnem stolpu smo lahko zapeli ob ljudskih pesmi skupine Êdna. Za navdušence Jazza pa je bila pripravljena poslastica iz Nigerije, in sicer kantavtor Bombino.

lent, festival lent, standup, pozor muzika na cesti, Urban&4

| Na standupu smo lahko poslušali tri različne narode, med njimi tudi Američana Reginalda Bärrisa.

lent, festival lent, standup, pozor muzika na cesti, urban&4 | Na Večerovem odru so med drugimi nastopili tudi Nidani orchestra.
lent, festival lent, standup, pozor muzika na cesti, urban&4 | Mladinin oder so zasedli Beatpolar in Liburoa.
lent, festival lent, standup, pozor muzika na cesti, urban&4 | Na Večerovem odru je zapela tudi ameriška skupina The Jason Cale band.

  Tokratna doza smeha  v mednarodnih notah

  Standup oder v Wetrinjskem dvoru so tokrat zasedli trije različni narodi s standupom Rus, Američan in yužni Slovan. Potekal je v angleščini, kar pa množice obiskovalcev nikakor ni odvrnilo. Pozabavali smo se lahko ob poslušanju o različnih narodih, njihovih navadah in njihovih izkušnjah s Slovenijo.

  Želja po kakavu ali rock glasbi?

  Tokratni afterji so se začeli s skupino Želja po kakavu, kjer smo lahko prisluhnili in zaplesali ob starem rocku. Medtem sta v Narodnem domu nastopili Beatpolar in Liburoa. Dogajanje se je ob klubski elektroniki in subtilnem popu zaključilo v Wetrinjskem dvoru s skupino Kalu&The Gradient.

  Festival Lent se počasi zaključuje. Manjkata še dva dneva do zaključnega ognjemeta. Osmi dan na oder prinaša slavnega Gibonnija, na standup odru pa bo nastopil komik Perica Jerković. Na Folkartu bodo zaplesale Guam, Irska, Severna Makedonija in Ukrajina. Med drugim bomo lahko prisluhnili Tori tangu in skupinama Surealistam ter Pips, chips & videoclips.

  Več o tem, kaj se še dogaja na zadnjih treh dnevih lahko najdeš na uradni strani Festivala Lent in na Facebooku.

   

   Mojca KUPČIČ
   Patrik KOCIPER
  ikona snemalec Miha HORVAT

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button