Kulsko

Najbolj nenavadni in unikatni WC-ji

Od takih, ki visijo s pečine, do takih sredi puščave …

 

Ni vam treba bivati v hotelu s petimi zvezdicami, da bi imeli na voljo prvovrstne toalete. Sprehodili smo se po svetu in našli nekaj najbolj odmaknjenih wc-jev – z nepremagljivimi razgledi. Ni pomembno, kje ste, ko vas tišči, vas tišči …

 

Patriotsko zunanje stranišče v Švici

Kje: Segantini Hut, Švica
Lepota okolice: 8
Stopnja odmaknjenosti: 5

WC v nacionalnih barvah Švice se nahaja pred kočo Segantini Hut na gori Muottas Muragl v St. Moritzu. Razgled je fenomenalen, obsega dolino reke Engadin in gorski masiv Bernina Massif. Koča je ime dobila po znanem slikarju Giovanniju Segantiniju, ki je občudoval pokrajino in tam tudi umrl – vendar ne na wc-ju.

 

Južni pol

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Inge Solheim (@ingesolheim) on

Kje: južni pol
Lepota okolice: 8
Stopnja odmaknjenosti: 9

Švedski igralec Alexander Skarsgard si je vzel čas za branje na wc-ju po prihodu na južni pol. Tu se je znašel zaradi udeležbe na trekingu ‘Walking with the Wounded Challenge’, in sicer je bil član ekipe American Team Noom Coach. Zahteven treking je zbiral denar za ranjene vojake.

 

Na zemeljski pogon

Kje: vulkan Krafla, Islandija
Lepota okolice: 7
Stopnja odmaknjenosti: 6

Edinstveni wc in tuš delujeta zahvaljujoč geotermalnem vročem izviru pri vulkanu Krafla ob jezeru Myvatn na Islandiji. Je precej na očeh, vendar lahko obiskovalci občudujejo neverjetno pokrajino Islandije, ki jo je oblikovala vulkanska aktivnost.

 

Dolg padec na Novi Zelandiji

Kje: ledenik Upper Fox, Nova Zelandija
Lepota okolice: 9
Stopnja odmaknjenosti: 8

Ta WC se nahaja tik pred kočo Pioneer Hut na ledeniku Fox Glacier v narodnem parku Westland. Uporabljajo ga vešči alpinisti, ki raziskujejo to okolje, kakor tudi tisti, ki se skušajo povzpeti na goro Tasman, drugi najvišji vrh Nove Zelandije. Bodite pozorni na višinsko razliko!

 

Na vrhu pečine v Siberiji

Kje: gorovje Altai, Sibirija
Lepota okolice: 7
Stopnja odmaknjenosti: 10

Ta nevarno postavljeni WC je eden najbolj ekstremnih na svetu. Uporabljajo ga pogumneži, ki delajo na odmaknjeni vremenski postaji Kara-Tyurek v gorovju Altai v Sibiriji. Ni primeren za tiste, ki imajo vrtoglavico, saj se nahaja na 2.600 metrih nadmorske višine.

 

Izpostavljeni v hribovju Cascade

 

Kje: The Enchantments, hribovje Cascade, Washington, ZDA
Lepota okolice: 9
Stopnja odmaknjenosti: 6

Če si želite malo zasebnosti, potem ta rustikalni WC v hribovju Cascade definitivno ni za vas, čeprav nudi odličen razgled na gorsko pokrajino. Nahaja se v parku, polnem vrhov, slapov in gozdnih jas.

 

Puščavski pridih

Kje: rezervat Mojave, Kalifornija
Lepota okolice: 7
Stopnja odmaknjenosti: 6

Starinski, živo oranžen WC se nahaja v puščavi Mojave in popotnikom se morda zdi kot privid. Nahaja se v parku, ki se bohoti s površino 6.224 km² in nudi kanček samote med peščenimi sipinami terprostranimi planotami.

 

Tundra

Kje: Rusija
Lepota okolice: 7
Stopnja odmaknjenosti: 9

Oymyakon v Rusiji je najhladnejši kraj na svetu! Precej težavno življenje za prebivalce, ki pa postreže s spektakularnimi razgledi, če ne podležete mrazu. WC se nahaja v tundri na obrobju mesta Oymyakon. Večina tamkajšnjih WC-jev je povsem preprostih, kajti zaradi zamrznjenih tal je težko napeljati kanalizacijo.

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button