Kulsko

Sk8aj s srcem za socialno ogrožene – štafeta se zaključuje

Zaključuje se 730 km dolga štafeta po Sloveniji, ki traja od 20. maja. Vozniki skejtov, ki v okviru projekta Sk8aj s srcem zbirajo sredstva za socialno ogrožene otroke in družine, bodo pot zaključili v Kopru.

Sk8aj s srcem je desetdnevna dobrodelna akcija, ki letos poteka po celi Sloveniji. Od Kopra do Kopra in zbira sredstva za otroke in socialno ogrožene družine. Ekipa in skejterji iz vse Slovenije si bodo podajali štafeto. Štafeta bo obkrožila Slovenijo in združila dobre ljudi za dober namen. Pot bodo pospremili ljudje, ki jim ni vseeno, da so otroci, ki jih srečujemo vsak dan, potisnjeni v težke in nehumane razmere.

Tudi dogajanje na ulici lahko svet spreminja na bolje.

“Ker tudi dogajanje na ulici lahko spreminja svet na bolje,” pravi Tomaž, ki meni, da “če lahko skejtamo zase, lahko to počnemo tudi za druge”. Dobrodelni skejterji so konec leta 2018 iz gibanja razvili Humanitarno društvo Sk8aj s srcem, ki združuje skejtanje in dobrodelnost.

Humanitarno društvo Sk8taj s srcem zbira sredstva za otroke in družine, ki jih življenjske razmere marsikdaj potisnejo na družbeni rob. Zbrana sredstva bodo namenili za pomoč družinam v stiski iz vse Slovenije pod okriljem projekta Veriga dobrih ljudi, humanitarnega projekta ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Če bi želel pomagati tudi ti, si preberi kako.

 

ikona pisec mlad.si
ikona fotograf Sk8aj

Sorodni članki

Back to top button