FotoGlasbaKulskoKulturaVideo

Koncert KUD Študent z dobrodelno noto

ŠOUM letos zbral 3000 evrov za pomoči potrebne stanovalce domov.

Na dobrodelnem dogodku ŠOUM, včerajšnjem koncertu KUD Študent, je bilo zbranih še dodatnih 1100 evrov. Skupno bodo socialno ogrožene stanovalce študentskih domov razveselili s 3000 evri.

Tudi letos je Kulturno umetniško društvo (KUD) Študent dodalo svojo noto predbožičnemu vzdušju v mestu. Tradicionalni decembrski koncert aktivnih sekcij društva je bil tokrat, kakor se za predbožično vzdušje spodobi, dobrodelen. »Tradicija dobrodelnosti je nova, začeli smo jo lani, letos jo nadaljujemo,« je dejal Sašo Kodrič, vodja društva, ki je na odru Narodnega doma predstavilo del svojega folklornega in pevskega opusa.

 

3 tisoč evrov za pomoči potrebne stanovalce študentskih domov

Akademska folklorna skupina KUD Študent, njihova otroška skupina in Akademski pevski zbor KUD Študent so si v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (ŠOUM) nadeli svoje noše oziroma uniforme ter zaplesali in zapeli v pomoč socialno ogroženim študentom. Izkupiček prodanih kart bo pod geslom »KUD Študent za študente« namreč kmalu razveselil pomoči potrebne stanovalce študentskih domov.

»Ponosen sem na vez, ki se je v preteklih letih spletla med KUD Študent in Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru,« je ob tem povedal Žiga Pirš, predsednik ŠOUM, ki kot eno pomembnejših niti te vezi vidi solidarnost – rdečo nit številnih letošnjih projektov. »Z ostalimi dobrodelnimi projekti smo zbrali okoli 1500 evrov, današnji koncert pa je prinesel še 1100 evrov,« je ob koncu razkril Pirš in dodal, da bo ŠOUM znesek zaokrožil na 3 tisočake. Zbrana sredstva bodo pomagala tistim študentom, ki si najtežje privoščijo bivanje v študentskem domu. Vsak mesec jih mora nekaj zaradi finančne stiske zaprositi za podaljšanje roka plačila.

Akademski pevski zbor Maribor si je nadel nekoliko bolj pisane oprave. |
Akademska folklorna skupina Študent si je tokrat noše nadela za socialno ogrožene sovrstnike. |
Sašo Kodrič, vodja KUD-a (levo) in Žiga Pirš, predsednik ŠOUM-a pozdravljata sodelovanje v dobrodelne namene.|

   

  Večer špicpolke, grške mitologije in otroških iger

  Hkrati pa je koncert polepšal večer tudi ljubiteljem ljudske kulture. Špicpolka, koreografija na podlagi grške mitologije in skladbe, otroške igre ter plesi iz vseh slovenskih pokrajin so občinstvu v dvorani dobro uro risali nasmehe, medtem ko jim je dvorana ploskala v ritmu glasbe. Številne predstavljene točke so bile tudi nagrajene, tako doma, kot v tujini. KUD Študent se v vlogi več kot petdesetletnega kulturnega ambasadorja domače folklore, ki svoje znanje širi tudi izven slovenskih meja, s tekmovanj že leta vrača s številnimi priznanji in pohvalami.

   

  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGKlara AVSEC
  https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Nejc VEHOVEC
  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGNejc VEHOVEC

  Oceni članek

  Hvala!

  User Rating: Be the first one !

  Sorodni članki

  Back to top button