Kultura

Emmy 2019: Rekordnih 32 nominacij je dobila Igra prestolov

Znane so nominacije za emmye, ki jih Televizijska akademija podeljuje že od leta 1949. Tudi letos s številom nominacij vodi serija Igra prestolov, ki je celo podrla 25 let star rekord.

Zadnja, osma sezona HBO-jeve televizijske serije Igra prestolov si je na razglasitvi nominirancev za nagrade emmy prislužila kar 32 nominacij. S tem je podrla 25 let star rekord. Rekord ki ga je leta 1994 s 27 nominacijami prislužila serija NYPD Blue.

Poleg nominacije za najboljšo dramsko serijo ter več nominacijah v tehničnih kategorijah so kar nekaj nominacij prejeli igralci iz Igre prestolov. Za glavno vlogo sta nominirana Kit Harington in Emilia Clarke, njuni kolegi Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Alfie Allen, Lena Headey, Maisie Williams, Sophie Turner, Gwendoline Christie in Carice van Houten pa so si prislužili nominacije za stranske ali pa gostujoče vloge v seriji.

Igri prestolov po številu nominacij emmy sledita Čudovita ga. Maisel in Černobil.

Med letošnjimi nominiranci je Igri prestolov z 20 nominacijami sledila zgodba o gospodinji, ki je postala stand-up komičarka, podana v Amazonovi seriji Čudovita ga. Maisel, tretja pa je bila HBO-jeva produkcija Černobil z 19 nominacijami.

Nominirane so lahko bile serije, ki so bile prikazane v 12 mesecih do letošnjega 31. maja. Zaradi tega se serije, kot so Majhne laži, Stranger Things in Deklina zgodba niso uvrstile med nominirance.

Letošnje dobitnike emmy nagrad bodo naznanili na podelitvi 22. septembra, zato imaš še nekaj časa, da si ogledaš nominirane serije.

 

 STA
 HBO @ IMDb

Sorodni članki

Back to top button