Kulsko

Preseganje kulture poniževanja

Kako pa ti doživljaš medvrstniško nasilje?

Društvo Parada ponosa se že od leta 2015 ukvarja z naslavljanjem vrstniškega nasilja in nasilja na spletu prek projekta Culture of Humiliation oz. Kultura poniževanja. Med drugim vodijo delavnice osveščanja o negativnih posledicah vrstniškega nasilja.

Si imel kdaj izkušnje z vrstniškim nasiljem na podlagi svoje spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete? Morda še vedno doživljaš vrstniško nasilje v šoli ali pa mobing na delovnem mestu? Ali te targetirajo s sovražnimi komentarji na spletu? Si želiš o teh izkušnjah spregovoriti v varnem prostoru skozi kreativne pristope? Bi želel skozi deljenje svoje izkušnje nagovoriti druge LGBTIQ+ mlade, ki so v podobni situaciji? Si želiš aktivno nastopiti proti nasilju?

Leto 2019 bi radi posvetili vsem, ki so oz. še doživljajo vrstniško nasilje. Te vabijo, da se jim pridružijo v projektu Preseganje kulture poniževanja. Vključijo se lahko v delavnice kreativnega izražanja, ki jim bodo omogočile, da o svojih izkušnjah »spregovorijo« skozi kreativne metode in umetnost ter nagovorijo druge mlade LGBTIQ+ osebe, ki so v podobni situaciji.

Več informacij je na spletni strani društva Parada ponosa.

Delavnice potekajo po šolah in mladinskih centrih, prirejajo pa tudi razstave in storytelling o izkušnjah z vrstniškim nasiljem.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGmlad.si, Društvo Parada ponosa
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button