GlasbaScena

MKC Maribor vabi na 7. festival Jazz ‘ma mlade

Festival Jazz 'ma mlade, ki ga organizira Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) bo med 31. majem in 14. junijem 2024 že sedmič združil ljubitelje glasbe, umetnosti, vina in kulinarike. Letos sta lokaciji dve: Židovski trg in kulturni inkubator. Na Židovskem trgu se festivala lahko udeležiš zadnji petek v maju (31. maj 2024), v Kulturnem inkubatorju pa dva junijska petka (7. in 14. junij 2024). Koncerti se začenjajo ob 20. uri, dodaten program pa ob 18. uri.

Potem, ko je leta 2023 festival Jazz ‘ma mlade, ki ga MKC Maribor organizira v sklopu programa MKC Glasba, odpadel zaradi slabega vremena, se letos festivalsko dogajanje vrača na Židovski trg. Sedmi, pravljični ediciji festivala, pa so dodali še novo lokacijo: Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru. Festival bo potekal na tri petke (31. maj ter 7. in 14. junij). Vse dni se bo festivalsko dogajanje začelo ob 18. uri s prvimi dogodki dodatnega programa, glasbeni program pa se bo na glavnem odru začel ob 20. uri.

Kdo se bo predstavil na festivalu?

»Veseli nas, da bomo 7. edicijo festivala Jazz ‘ma mlade, ki je lani žal odpadla zaradi dežja, izpeljali letos. Ostajamo zvesti tradiciji treh petkov, tokrat med 31. majem in 14. junijem, ter bogatemu glasbenemu programu, ki je za obiskovalce v celoti brezplačen. Letos smo v ekipo z natečajem povabili mlade, tako da ima festival novo vizualno podobo, ki jo je izdelala mlada grafičarka Melani Kumin. Številni mladi pa so in bodo vpeti tudi v organizacijo in izvedbo festivala. Ker želimo dati priložnost čim več mladim, bodo na oder stopili mladi glasbeniki iz mariborskega in ljubljanskega konservatorija ter celjske glasbene šole. Za njimi pa bodo nastopili že uveljavljani, a še vedno mladi jazz glasbeniki. Zelo smo zadovoljni, da so se ponovno odzvale tudi kulturne ustanove, ki delujejo v sklopu Kulturne četrti Židovska, in prispevale raznolik dodaten umetniški program, ki bo spremljal dogajanje na glavnem odru,« je poudarila Lina Valant Sičanović, strokovna delavka za pripravo kulturnih projektov in vodja festivala Jazz ‘ma mlade 2024.

Ob glavnem tudi spremljevalni program

Dodaten program, ki bo dogajanje na glavnem odru spremljal vse tri petkove večere, bodo soustvarile vse kulturne ustanove, ki delujejo na Židovskem trgu in so povezane v Kulturno četrt Židovska: GT22, Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor, Društvo likovnih umetnikov Maribor z Galerijo DLUM, Fotoklub Maribor s Fotogalerijo Stolp in seveda Galerija Media Nox, ki deluje pod okriljem MKC Maribor.

Podrobnejše informacije o programu najdeš na teh povezavah. V kolikor pride do sprememb zaradi vremena, bo organizator javnost pravočasno obvestil na družbenih kanalih MKC Maribor in Jazz ‘ma mlade.

MKC Maribor
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button