Glasba

StellarBeat z virtualnim festivalom MUSIC:ON v težkih časih združuje z glasbo

V času, ko smo distancirani od prijateljev in potrebujemo malo vzpodbude, so se organizatorji največjega elektronskega festivala v Sloveniji, StellarBeat Music Festival odločili, da vas popeljejo na 3-dnevni virtualni festival. Na njem bo svojo glasbo delilo kar 12 vrhunskih DJ-jev iz 10-ih držav.

Kapetan prve misije Fedde Le Grand prihaja v domove vseh pustolovcev

Virtualni misiji se pridružuje svetovni zvezdnik Fedde Le Grand, za magičnost večera bo poskrbel house mojster Claptone. Vračata se še Burak Yeter in Mahmut Orhan, ki sta na prejšnjem StellarBeat festivalu poskrbela, da je bilo vzdušje na vrhuncu tudi v dežju. Zgoraj omenjenim se pridružujeta stara mačka elektronske glasbene scene, dobitnik grammyja in legendarni DJ David Morales ter Paolo Barbato. Techno večer bosta vodila Fernanda Martins in Mladen Tomic. Kot edini predstavnik slovenske elektronske scene se je virtualni odpravi priključil AFEKT Music. Na virtualnem festivalu se bodo predstavili tudi 3 novi izvajalci, ki se konec junija prvič pridružujejo festivalu. To so berlinski duo VIZE, ki nizata hit za hitom ter techno zvezdnici Nusha in ena izmed bolj prepoznavnih ženskih DJ-jk, Miss Monique.

V težkih časih socialne izolacije je glasba lahko zdravilo

Širjenje virusa COVID-19 je ustavilo ves svet in edini način za njegovo ustavitev je socialna distanca in izolacija. Ravno takrat, ko ljudje najbolj potrebujejo spodbudne besede in podporo svoje skupnost. Zdaj, bolj kot kdajkoli prej, lahko glasba pomaga s svojo neverjetno močjo povezovanja ljudi. Je neverjeten združevalec, ki tudi neznancem daje neko skupno točko, jih zbliža in jim pomaga, da se združijo kot skupnost. Glasba ima zdravilne moči, lahko vas dvigne iz depresije ali pa ublaži stres. Lahko navdihuje, da energijo, lahko vam olajša bolečino in vam pomaga v težkih življenjskih obdobjih, kot je ta, v katerem se je znašel svet.

Nastopili bodo Fedde Le Grand, Claptone, David Morales, Fernanda Martins in drugi.

StellarBeat virtualni festival MUSIC:ON vas zato vabi že ta vikend, in sicer začnejo danes, petek – 16. april, zvečer. Live stream, ki bo za vse navdušence popolnoma brezplačen, se bo odvil na platformi Facebook na profilu @StellarBeatMusicFestival.

 

 StellarBeat Music Festival
StellarBeat Music Festival
ikona snemalec StellarBeat Music Festival

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button