Življenjski slogZnanost

Bomo odslej pili kokakolo s kanabisom?

Podjetje Coca Cola razmišlja o dodajanju kanabisa v svoje pijače

Coca Cola je sporočila, da preučuje morebitno uporabo opojne sestavine marihuane kanabisa kot dodatka svojim pijačam, kar sicer počnejo že druga podjetja. Tako začinjenim pijačam pravijo »wellness napitki«.

Coca Cola je sporočila, da jih to samo po sebi menda ne zanima, ampak CBD že uporabljajo številna druga podjetja po svetu in zato zadevo preučujejo tudi sami. Omenjena sestavina sicer naj ne bi povzročala opojnega stanja.

Zanikanje interesa sicer ni kredibilno glede na poročila, da je Coca Cola že stopila v stik s kanadskim podjetje Aurora Cannabis za razvoj s »travo« začinjenih pijač. Kanada bo opojno rastlino legalizirala 17. oktobra, legalna pa je že tudi ponekod v ZDA.

Proizvajalec piva Molson Coors je že 1. avgusta naznanil, da se povezuje s kanadskim pridelovalcem marihuane The Hydropothecary Corporation za razvoj s kanabisom prepojene brezalkoholne pijače. Dva tedna kasneje je proizvajalec alkoholnih pijač Constellation Brands naznanil štiri milijarde dolarjev investicije v kanadsko podjetje Canada’s Canopy Growth. Tisti, ki se bodo hoteli zadeti in napiti hkrati, bodo lahko po novem to storili le s steklenico.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSTA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button