KulskoŽivljenjski slog

Je pametno, da se ostrižem na frufru?

Frizura na frufru pristaja redkim, zato si raje omisli clip on vsadke

Lasje so pomemben del našega telesa, saj te lahko prava frizura pomladi, postara, polepša ali pa spremeni na slabše. Med katere izmed teh pa spada frufru?

Frufru je lahko daljši, zelo kratek, počesan na stran ali pa s prečo ločen po sredini. Osebna mnenja o njem so različna, zagotovo pa velja eno: frufru je v (pol)odrasli dobi pogumna poteza, ki mora dobro pristajati tvojemu obrazu, da je ne boš obžaloval. Ampak na žalost je le malo takih, ki jim frufru »sede«.

fru fru frizura
Čeprav se ti zdi, da si našel rešitev, kako umakniti lase z obraza, pa bo vzdrževanje frufruja zahtevalo veliko vsakodnevnega dela.

Težava je v tem, da so lasje na čelu krajši kot drugod, zato ustvarijo okvir in vanj ujamejo tvoj obraz. Uokvirjen obraz pa tako dobi popolnoma drugačno obliko kot obaz brez »okvir frizure«. Če se ti zdi, da se moraš frufruja poslužiti samo zato, da skriješ svoje čelo, se najverjetneje motiš. S tem boš drastično spremenila svoj izgled, si nakopala več obveznosti z negovanjem nove frizure in ogromno čakanja, če boš želela, da lasje zrastejo nazaj. Odgovor na vprašanje »Ali se naj postrižem na frufru?« se torej glasi: ne.

A to še ne pomeni, da s frufrujem ne moreš biti kul. Nekatere zvezdnice ga ponosno nosijo že dolga leta, ena takih je Zooey Deschanel, ki je z drugačno frizuro sploh ne bi prepoznali. Ali pa Naomi Campbell in zvezda 60-ih letih prejšnjega stoletja Brigitte Bardot, ki ga nosi še pri 84-ih letih. A seznam se hitro konča, saj so te zvezdnice le izjeme, ki potrjujejo pravilo, da frizura s frufrujem ni dobra ideja.

Torej, si še vedno želiš postriči lase v slogu Taylor Swift ali Dakote Johnson, a nisi dovolj pogumna? Da svoje odločitve ne boš takoj obžalovala, lahko posežeš po frufru lasulji oz. lasnih vsadkih. Pobrskaj po spletu, kjer lahko take, ki se na tvoje naravne lase le pripnejo, dobiš že za okoli 30 evrov. Nosi jih veliko zvezdnic, med drugim seveda sestre Kardashian, Gigi Hadid, Lily Collins, Chrissy Teigen, Ariana Grande in mnogo drugih. Vsem je skupno to, da frufru nosijo le kot modni dodatek, ki ga lahko kadarkoli snamejo in se vrnejo k frizuri z enotno dolžino las. Brez nepotrebnega obžalovanja in dolgih mesecev ali celo let čakanja, da lasje zrastejo nazaj.

frizura
Odločitev, da lase na obrazu pristrižeš, je pogumna in ne pristaja vsakomur. Dobro premisli, preden se odločiš.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDostop.si / UK
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Vir
Vir

Sorodni članki

Back to top button