Izobraževanje

Festival Mladi Maribor organizira tudi virtualni karierni sejem

Festival Mladi Maribor, s katerim predstavljajo mladinske organizacije mladim v Mariboru pestro paleto možnosti za udejstvovanje in aktiviranje, bo v sedmi izdaji med 5. in 27. novembrom potekal v spletni obliki. Fizično pa bo znova prisoten v mestu s smerokazi do mladinskih centrov in prostorov za mlade.

V sklopu festivala, ki ga prireja Mladinski kulturni center (MKC) Maribor s partnerji, bodo med drugim potekali spletne delavnice, predstavitve, svetovanja, pogovori in virtualni karierni sejem. Kot je na spletni novinarski konferenci povedal koordinator programa festivala Marko Lük, bo sodelovalo več kot 20 mladinskih organizacij.

Začeli bodo danes, in sicer z delavnico na temo delavskih pravic in podnebne pravičnosti v organizaciji Pekarne Magdalenske mreže. Danes bo tudi predavanje o kompetencah prihodnosti, modernih poklicih in zaposlovanju v organizaciji Kluba mariborskih študentov.

Virtualni karierni sejem

Med izstopajočimi dogodki je Virtualni karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja. S tem želijo mladim pomagati pri izbiri srednje šole ali fakultete. Sejem že več let prireja Mestna občina Maribor v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Univerzo v Mariboru, Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno – podjetniško zbornico Maribor, MKC Maribor in Fundacijo Prizma, s tem da bo letos potekal na skupni spletni platformi www.karierni-sejem.si. V času od 16. do 20. novembra bo namenjen osnovnošolcem in od 23. do 27. novembra srednješolcem.

Lani se je sejma udeležilo več kot 4000 šolarjev in dijakov. Letos jih pričakujejo še več, saj bodo imeli s spletno verzijo lažji dostop.

Že prejšnja leta so imeli del aktivnosti festivala Mladi Maribor v virtualni obliki, saj so mladim takšne oblike komuniciranja zelo blizu. Zato letos ne pričakujejo večjih težav. Je pa vodja mladinskih programov na MKC Maribor Željko Milovanović opozoril, da je zaradi epidemije novega koronavirusa in posledično sprejetih ukrepov trenutno poplava dejavnosti na spletu. Zato se morajo mnogo bolj truditi, da pritegnejo pozornost nase.

Da bi to lažje dosegli, bodo po Mariboru tako kot lani namestili festivalske smerokaze. Ti bodo usmerjali k mladinskim centrom in drugim prostorom, kjer lahko mladi kakovostno preživijo svoj prosti čas. “Poslanstvo festivala Mladi Maribor je, da v strnjenem časovnem obdobju različnim skupinam mladih predstavimo pestro paleto možnosti, ki so jim na voljo pri načrtovanju prihodnosti ali izboljševanju kakovosti vsakdana,” je povedal Milovanović.

 

 STA
Pixabay

Festival Mladi Maribor, Virtualni karierni sejem

Sorodni članki

Back to top button