KulskoŽivljenjski slog

Ljubezen v času študija: vse, kar moraš vedeti

Dejstva, ki jih moraš nujno vedeti o ljubezenskem življenju v času študija.

 

V študentskih letih se dojemanje ljubezenskih zadev nekoliko spremeni, saj ne obstajajo več le srčki in rožice, pridejo tudi druge obveznosti. Vseeno pa je to tudi najboljši čas za eksperimentiranje.

Na faksu si lahko odprt za vse. Mogoče boš že drug teden našel sorodno dušo ali pa ti bo Tinder ponudil le partnerja za čez noč. Na fakulteti imaš razgiban urnik, veliko izbiro zabav in s tem ogromno možnosti, da spoznaš nove ljudi, zato imamo zate 5 stvari, ki jih moraš vedeti o ljubezenskem življenju med študijem.

 

Ko postaneš študent, začneš na ljubezen gledati drugače. Preveri kako.

 

 

1. Imaš več svobode.

V študentskih letih pa lahko sam upravljaš s svojim urnikom in določaš, čemu boš posvetil pozornost.

V srednji šoli si imel fiksen urnik, kar je tvoj dan omejilo le na popoldanske aktivnosti, nad temi pa so bdeli še tvoji starši. V študentskih letih pa lahko sam upravljaš s svojim urnikom in določaš, čemu boš posvetil pozornost. Popolnoma svobodno se lahko odločaš s kom se boš dobil, kje in kdaj ter koliko časa mu boš posvetil.

 

2. Moraš si vzeti čas.

Združi prijetno s koristnim.

Lahko se zgodi, da spoznaš drago ali dragega, ampak imata povsem različne urnike, ti živiš v študentskem domu, on/ona pa se na fakulteto vozi. Najverjetneje bosta obiskovala tudi različni fakulteti, kar bo še otežilo vajino zvezo. Kljub temu moraš poskrbeti še za druge vidike študentskega življenja, zato poskusi najti srednjo mejo. Če se npr. želiš dobiti s prijatelji in drago, jo povabi zraven in združi prijetno s koristnim.

 

3. Ne pozabi na dogodivščine za eno noč.

Pomembno je, da dobro spoznaš svoje želje in telo.

Med študijem imaš svojo sobo (s cimrom ali brez), več prostega časa in manj nadzora, kar lahko izkoristiš za dogodivščine za eno noč. Seveda seks za eno noč ni za vse, pomembno pa je, da je to, kar počneš, varno in obojestransko. Tudi, če te spolne aktivnosti med študijem sploh ne zanimajo, ni s tem nič narobe. Pomembno je le, da dobro spoznaš svoje želje in telo, ga poslušaš ter se sam odločaš, kaj boš z njim počel.

 

4. Lahko pa te doleti tudi resna zveza.

V študentskih letih boš v množici obrazov lažje prepoznala svojo sorodno dušo.

Ker moraš svoj čas razdeliti med veliko ljudi in aktivnosti, je ta dragocen. Zato so bolj iskreni in odprti tudi ljudje, saj vedo, kaj iščejo in kaj jih ne zanima. V študentskih letih boš v množici obrazov lažje prepoznal svojo sorodno dušo, saj ti bo z dejanji zagotovo pokazala, koliko ji pomeniš. Če torej iščeš resno zvezo, te ta morda že čaka za vogalom.

 

5. Spoznal boš samega sebe.

Postala boš bolj samozavesten in pripravljen tvegati.

Peer pressure je sicer prisoten tudi na faksu, vendar boš kmalu ugotovil, da ti je zanj praktično vseeno. Na tak način boš lažje postal oseba, ki ve, kaj zmore in kaj želi. Podobno se ti bo zgodilo tudi v ljubezenskem življenju, postal boš bolj samozavesten in pripravljen tvegati. Tudi z drugačnimi ljudmi in stvarmi. Ne pozabi, študentsko obdobje je najlepše obdobje v življenju, zato ga dobro izkoristi.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si / UK
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button