Kulsko

Postani bolj produktiven!

Ključni dejavniki za dvig stopnje produktivnosti.

Postmoderni duh, ki prežema naš vsakdan, nas s hektičnostjo sodobnega ritma lahko hitro vrže v cikel pritiska, ki ga izvajamo sami nase. Kako torej ohraniti nivo želene produktivnosti?

 

1. Naredi seznam opravil in se jih konsistentno drži!

Nikoli ne prečrtaj zadnje naloge iz svojega seznama opravil, ne da bi pri tem dodal novo. Ključnega pomena za postavitev prioritet je deljenje nalog glede na pomembnost in ohranjanje fleksibilnosti, v primeru če nenadno vzniknejo nove naloge, ki so obarvane s pridevnikom ‘nujno’. Nalogam z nizko stopnjo prioritete je kljub vsemu priporočljivo postaviti razumen končni rok. Uporabne aplikacije za dosego tovrstnih namenov, ki jih lahko s pridom uporabljamo na naših pametnih napravah, so vsekakor Notes, NotesPlus in Clear.

 

2. Zapri svoja vrata v vseh pomenih

Živiš v študentskem domu ali stanovanju, kjer živijo še drugi? Zapri vrata, saj se boš le tako lahko fokusiral na učinkovito dokončanje svoje naloge na seznamu opravil. Ugasni telefon ter ne pozabi ugasniti družbenih omrežij. S stotinami žogicami v zraku namreč ne moreš uspešno žonglirati!

 

3. Sprosti se …

Dejstvo je, da se vsak posameznik sprošča in dosega koncentracijo na lasten način. Nekateri poslušajo glasbo, ki prijetno brni v ozadju med delovnim procesom, spet drugi meditirajo.

V času, ko je potrebno sprejeti kakšno izmed ključnih odločitev v svojem (poslovnem) življenju, je priporočljivo dati možgane na pavzo in v stanje t.i. inkubacije ter se s tem namenom odpraviti na razmislek v svojo najljubšo kavarno ali na sprehod, kjer je mogoče začutiti avtentičen utrip narave. Če pogledamo faze ustvarjalnega mišljenja, inkubaciji namreč (vedno) sledi ‘a-h-a’ moment v fazi iluminacije, nekakšno nenadno spoznanje rešitve, ki nas razsvetli, ko to najmanj pričakujemo.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMladi podjetnik (vir)
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=708splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button