KulskoKultura

Ožuljeni jezik vabi na praznovanje 7. obletnice z Aljo Adam

Tretji letošnji literarni dogodek iz cikla Ožuljeni jezik, ki ga Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju s pesniškim društvom Slam zverine, Narodnim domom Maribor in Bando ferdamano izvaja že okroglih sedem let, bo potekal v Vetrinjskem dvoru, v torek, 11. aprila 2023, s pričetkom ob 19.30 uri.

Ožuljeni jezik v duhu praznovanja pravljične sedme obletnice je odprt za vse slamovske pesnice in pesnike, ki bi se ponovno ali prvič želeli predstaviti z izvirno, avtorsko poezijo na odru Vetrinjskega dvora. Prijave nastopajočih zbirajo na naslovu ozuljenijezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na facebook strani Slam zverin. Dogodek bo moderirala Mojca Frim, članica improligaške skupine Banda Ferdamana, z literarno gostjo Aljo Adam pa se bo pogovarjala Ajda Strajnar, glavna urednica študentske revije Liter jezika.

Literarna gostja aprilskega Ožuljenega jezika Alja Adam (1976) je pesnica, specializantka geštalt psihoterapije in predavateljica, ki je na Filozofski fakulteti diplomirala iz primerjalne književnosti in sociologije kulture ter doktorirala s področja študij spolov in feministične literarne teorije.

Izdala je šest pesniških zbirk: Zaobljenost, 2003, Zakaj bi omenjala Ahila, 2008, Dolgo smo čakali na dež, 2015 Privlačnosti, 2020, Pogled ženske, 2022 (e-knjiga). Kot mlada pesnica je prejela nekaj priznanj v tujini, njena knjiga Dolgo smo čakali na dež je bila leta 2016 nominirana za Veronikino nagrado. V letu 2021 je ponovno prejela nominacijo za Veronikino nagrado za knjigo Privlačnosti.

V istem letu je prejela tudi nominacija za Jenkovo nagrado, v letu 2022 pa nominacijo za Čašo nesmrtnosti. Njene pesmi so prevedene v petnajst tujih jezikov in objavljene v domačih in tujih publikacijah ter antologijah. Avtorica redno gostuje na mednarodnih festivalih in pesniških srečanjih v Sloveniji in po svetu.

MKC Maribor
MKC Maribor

Sorodni članki

Back to top button