KulturaPriložnosti

Jazz ‘ma natečaj – prijavi se in soustvarjaj festival Jazz ‘ma mlade

Se ukvarjaš s fotografijo? Rad_a moderiraš dogodke ali si spreten_a v pripravi tehnike za izvedbo glasbenih dogodkov? Svojo umetniško žilico piliš z oblikovanjem grafičnih podob ali se želiš preizkusiti kot selektor nastopajočih na festivalu z bogato tradicijo? Jazz ‘ma natečaj!

Mladinski kulturni center Maribor in festival Jazz ‘ma mlade razpisujeta natečaj za sodelovanje pri izvedbi 7. edicije festivala Jazz ‘ma mlade, ki bo potekala 31. maja ter 7. in 14. junija na Židovskem trgu in v Kulturnem inkubatorju. V Mladinskem kulturnem centru Maribor so se namreč odločili, da ekipo, ki bo soustvarjala letošnji festival Jazz ‘ma mlade 2024, sestavijo s pomočjo natečaja. Na natečaju lahko sodelujejo mladi, stari od 15. do 29. let.

Kaj iščejo?

– Fotografa_injo

Pričakujejo fotografiranje nastopajočih in sodelujočih na festivalu ter udeležencev vse tri festivalske dni in pripravo manjšega izbora fotografij po vsakem festivalskem dnevu in predajo celotnega nabora fotografij v predhodno dogovorjenem roku po festivalu (v resoluciji primerni za tisk in splet). Za to deo boš prejel_a tudi honorar v višini 50 € (bruto) na festivalski dan oz. 150 € (bruto) za vse tri festivalske dni ter potrdilo o sodelovanju.

– Osebo za pomoč pri tehnični izvedbi vseh dogodkov

Tvoje delo bo zajemalo pomoč pri pripravi tehnike pred začetkom dogodkov in pomoč pri tehnični izvedbi med dogodki vse tri festivalske dni. Nudijo tudi honorar v višini 50 € (bruto) na festivalski dan oz. 150 € (bruto) za vse tri festivalske dni, mentorstvo in sodelovanje z izkušenim tehnikom ter potrdilo o sodelovanju.

– Oblikovalca_ko grafične podobe festivala

Tvoja naloga bo oblikovanje grafičnih elementov za promocijo festivala:

  • IG post z vsebino (1080x1080px),
  • IG post kot podlaga oz. okvirček (1080x1080px),
  • IG story (1080x 1920px) in
  • FB banner (1640x856px).

Dobil boš pa tudi honorar v višini 150 € (bruto) za pripravo dogovorjenih grafičnih elementov ter smernice in pomoč pri pripravi, potrdilo o sodelovanju. Rok za izvedbo je 10. maj 2024

– Selektorja festivala Jazz ‘ma mlade 2024

Tvoje delo bo zajemalo aktivno sodelovanje pri izboru nastopajočih v času pred začetkom festivala Jazz ‘ma mlade 2024, za kar boš prejel honorar v višini 150 € (bruto) ter mentorstvo in sodelovanje z izkušenim selektorjem, potrdilo o sodelovanju.

– Kustosa_injo spremljevalnega programa festivala

Pred začetkom festivala bo kustos_inja poskrbel_a za pripravo spremljevalnega programa, ki bo povezal in v festival vključil organizacije Kulturne četrti Židovska. Pripravil_a bo kratke opise spremljevalnega programa in pridobil_a ustrezno slikovno gradivo za promocijo pred festivalom. Med festivalom te čaka organizacija dodatnih aktivnosti po predhodnem dogovoru z organizatorjem (npr. ustvarjalna delavnica, voden ogled dogajanja na KČ Židovska …). Tudi za to delo nudijo honorar v višini 150 € (bruto) ter potrdilo o sodelovanju.

– Moderatorja_ko vseh dogodkov v sklopu festivala Jazz ‘ma mlade 2024

Pričakujejo pripravo vsebin za moderiranje in moderiranje vseh dogodkov v času festivala v zameno za honorar v višini 50 € (bruto) na festivalski dan oz. 150 € (bruto) za vse tri festivalske dni. Seveda boš dobil_a tudi pomoč pri pripravi gradiva.

Festival Jazz ‘ma mlade 2024 bo potekal v petek, 31. maja 2024, v petek, 7. junija 2024, in v petek, 14. junija 2024. Festivalski lokaciji sta Židovski trg in Kulturni inkubator.

Kako se prijavim?

Natečaj poteka od 8. aprila 2024 do vključno 25. aprila 2024. Prijave zbirajo na elektronski pošti lina.valant.sicanovic@mkc.si, zadeva »NATEČAJ Jazz ‘ma mlade 2024«.

V elektronskem sporočilu obvezno navedi, na katero področje sodelovanja se prijavljaš (Fotograf_inja // Pomoč pri tehnični izvedbi // Oblikovalec_ka // Selektor_ica // //Kustos_inja // Moderator_ka). Vsak sodelujoči se lahko prijavi zgolj na eno področje. Prijava naj vsebuje tudi:

  • podatke osebe, ki se prijavlja na natečaj (ime in priimek, elektronska pošta, datum rojstva ter telefonska številka);
  • kratko predstavitev preteklih izkušenj s področja, na katerega se oseba prijavlja.

Natečaj je namenjen mladim od 15. do 29. leta starosti.

Prejete predloge bo pregledala tričlanska komisija, ki jo sestavljajo člani glavnega organizatorja festivala Jazz ‘ma mlade, tj. MKC Maribor. Udeležence natečaja bo o (ne)izboru komisija obvestila po elektronski pošti. Na nagradni natečaj se ne morejo prijaviti zaposleni na MKC Maribor ter ožji družinski člani zaposlenih na MKC Maribor.

Mlad.si
Mlad.si

Sorodni članki

Back to top button