Priložnosti

Napiši scenarij za film ali televizijsko dramo in prejmi Grossmanovo nagrado

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) in DSR Scenaristi razpisujeta scenaristični natečaj za Grosmanovo nagrado 2019.

Ali v prostem času pišeš scenarije? Te zanimata film in televizija, pa ne veš kako bi se ju lotil? AGRFT in DSR Scenaristi za študente scenariste razpisujejo natečaj, na katerem lahko prejmeš kar 1000 evrov!

Nagrada za Grossmanovo nagrado za prvo mesto znaša 1000 evrov, drugouvrščeni scenarij pa prejme 600 evrov.

Te zanima? Beri naprej!

Na natečaju lahko sodelujejo študentje slovenskih univerz z izvirnimi scenariji za kratki igrani film ali kratko televizijsko dramo. Štirje izvodi scenarija morajo biti poslani najkasneje do 4. decembra 2019 poslani na naslov:

UL AGRFT
“Grossmannova nagrada”
Trubarjeva 3, 1000 Ljubljana

Vsak študent lahko na natečaj prijavi samo en scenarij.

Natečaj je anonimen, scenariji pa naj bodo zato oddani pod šifro. Z isto šifro naj bo označena zaprta kuverta, v kateri naj bodo zapisani podatki o avtorju: ime, priimek, naslov, e-poštni naslov, telefonska številka in potrdilo o vpisu v tekočem študijskem letu.

Prejeta dela bo ocenila žirija, sestavljena iz pedagogov in predstavnika študentov UL AGRFT.

Žirija bo nagradila največ dva scenarija in zneskov nagrad ne bo delila med več scenarijev, lahko pa opozori na posebno kvaliteto nenagrajenih scenarijev in povabi avtorje k sodelovanju.

Avtor prvonagrajenega scenarija bo prejel odkupno nagrado v višini 1000 evrov, avtor drugonagrajenega scenarija pa odkupno nagrado v višini 600 evrov. Vsi sodelujoči bodo po e-pošti obveščeni o izidu natečaja najkasneje do 31. decembra 2019.

Z izplačilom nagrade pridobi AGRFT pravico, da po nagrajenih scenarijih posname študijski film ali televizijsko dramo, zato se pripravi, da se tvoj scenarij pojavi na malih ali velikih platnih.

Najbolje je, da scenarij napišeš v standardni obliki za scenarije. Pomagaš si lahko tudi s tem namenjenimi orodji (npr. brezplačni poslovenjeni program celtx).

Več o nagradi sami in dosedanjih zmagovalcih si lahko prebereš na spletni strani: http://www.agrft.uni-lj.si/grossmann/

 

AGRFT
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button