Potovanje

Lonely Planet Bled uvrstil med 10 nepozabnih svetovnih doživetij

Lonely Planet je  Bled uvrstil na šesto mesto seznama 10 destinacij, ki obiskovalcem zagotavljajo nepozabna doživetja. Pri globalno znanem turističnem vodiču Bled opisujejo kot destinacijo naravnih lepot z edinstvenim otokom s cerkvijo. Blejsko jezero ter otok s cerkvijo opisujejo celo kot najbolj fotogenično jezero na planetu.

Pri Lonely Planetu so tokrat poseben poudarek dajali tudi trajnostni usmeritvi destinacij. Zato vodič še posebej priporoča odkrivanje trajnosti zavezanih ponudnikov na Bledu, kot je glamping Garden Village Bled.

“Umestitev Bleda na lestvico top desetih destinacij, ki jih za nepozabna doživetja priporoča eden najvidnejših medijev na področju potovanj, je za Bled in Slovenijo velika čast,” je ob tem zapisala direktorica STO Maja Pak.

Še posebej jo veseli, da je Lonely Planet pri pripravi aktualnega seznama najbolj privlačnih destinacij posebno težo namenil prav trajnostnemu upravljanju destinacij. Po njenem prepričanju to Bled še dodatno zavezuje k nadaljnjemu trajnostnemu razvoju destinacije. Bled je namreč tudi prejemnik zlatega znaka Slovenia Green Destination.

Na seznam so se sicer uvrstili še jordanska Petra, Galapaški otoki ob obali Ekvadorja, Narodni park Uluru-Kata Tjuta v osrednjem delu Avstralije, delta reke Okavango v Bocvani, Nacionalni park Yellowstone v ZDA, slapovi Iguazu na meji med Argentino in Brazilijo, templji Angkor Wat v Kambodži, slano jezero Salar de Uyuni v Boliviji in pa treking pot ob masivu ikonskega himalajskega vrha Anapurna v Nepalu.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button