Kulsko

Kolesarska umetnost ali Strava art: največja GPS risba je kolo

Dva kolesarja na tovornih kolesih in njun spremljevalec kuža so z vožnjo na kolesu narisali največji Strava art - kolo, ki se razprostira čez sedem evropskih držav.

Adrianna Casiraghi, Daniel Rayneau-Kirkhope in njuna psička so julija 2019 prodali avto in se iz Italije odpravili na pot s kolesom. Natančneje v 550 kilometrov oddaljeno začetno točko svojega projekta: narisati največje kolo na svetu in največji Strava art, ki se bo razprostiral čez sedem držav Srednje Evrope. Projekta sta se navdušena kolesarja lotila zato, da bi dokazala, da je kakršnokoli pot ali potovanje možno opraviti s kolesom.

Strava art je ustvarjanje risbe z vožnjo s kolesom, ki je opremljeno z GPS sledilnikom. GPS v aplikaciji Strava izriše prepotovano pot in nastane risba. Seveda lahko pot v aplikaciji že prej izrišeš, da dobiš risbo, ki jo želiš prekolesariti, nato pa le slediš začrtanim koordinatam.

Adrianno in Daniela je spremljala psička Zola, pasme lagotto romagnola, ki je potovala v žepu Danielovega predelanega tovornega kolesa.

Druščina je velikansko kolo narisala s potovanjem čez 7237 kilometrov. Sprednje kolo se naprimer razprostira od Züricha do Frankfurta, sedlo pa objema mejo Belgije. Potovali so 131 dni, upočasnila pa jih je pandemija in poškodba kolena. Prekolesarili so 74 tisoč višinskih metrov, potovali čez celotno zimo in poletje, pojedli 35 kilogramov testenin in samo enkrat doživeli prazno zračnico.

15. avgusta so končali rekordno risbo, ki je večja tudi od rekorda iz Guinnessove knjige rekordov – zapisa poročne snubitve. Potovali so s skupno 110 kilogrami prtljage – vključno s kužkom in kolesi.

Cycling tips
Instagram

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button