Šport

Kdo bo Slovenijo zastopal na univerzijadi v Neaplju?

V prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so se zbrali študenti športniki, ki bodo Slovenijo zastopali na 30. poletni univerzijadi v Neaplju. Odprava šteje 85 članov, od tega 65 športnikov in športnic, ki bodo nastopili v 10 različnih športnih panogah.

Predstavitev slovenske univerzitetne reprezentance

Na univerzijadi v Neaplju pričakujejo več kot 8000 športnikov iz 128 držav. Podelili bodo 222 kompletov medalj, slovenski tekmovalke in tekmovalci pa bodo poskušali osvojiti 21. medaljo na poletnih univerzijadah. Tokratna univerzijada bo največ športnikov nastopilo v atletiki, kjer bo slovenske barve branilo 19 športnic in športnikov. Osem bo sabljačev in judoistov. V strelstvu bo tekmovalo 7 športnikov, 6 študentk se bo predstavilo v ritmični gimnastiki. Po pet športnikov bo Slovenijo zastopalo v športni gimnastiki in lokostrelstvu. Štirje bodo nastopili v tenisu, trije pa bo iskali svoje priložnosti v plavanju.

Športnike je na predstavitvi pozdravil predsednik Slovenske univerzitetne športne zveze mag. Patrik Peroša, ki je povedal: ”Na univerzijadi v Neaplju bo več kot 8000 športnikov, zato verjamem, da bo to za vas nepozabna izkušnja. Vsem želim čim več dobrih rezultatov, osebnih rekordov in nastopov s katerimi boste sami zadovoljni. Držimo pesti, da prinesete domov kakšno medaljo. Pomembno je, da s ponosom branite barve Slovenije in se borite po fair-play načelih.”

Univerzijada bo potekala med 3. in 14. julijem 2019.

Slovensko univerzitetno reprezentanco je pozdravil tudi minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo, ki je udeležence nagovoril z besedami: ”V prvi vrsti bi vam zaželel srečno pot in veliko uspeha, obenem pa tudi, da uživate in se imate lepo, saj so še bolj kot rezultati pomembne neprecenljive izkušnje, nova spoznanja in nova poznanstva, ki jih boste stkali. Šport ni le vprašanje zmage ali poraza, ampak tudi pozitivnih vrednot, ki jih šport prinaša in spodbuja. Pomembna so druženja, lepe izkušnje ipd. To, kar počnete, ko združujete izobraževanje in šport, je tudi del naše vizije na ministrstvu. Povezovanje izobraževalnega in športnega sveta. Zato med drugim iščemo načine, kako znova pripeljati šport na univerze oziroma fakultete ter kako profesionalnim športnikom olajšati izobraževanje.”

Slovenijo bo zastopalo 19 atletov

Ena od 19 atletov, ki bodo zastopali Slovenijo na stadionu San Paolo v Neaplju je Neja Filipič. Njena paradna disciplina je skok v daljino, a je na svoj program univerzijade, zaradi dobrih rezultatov v zadnjem obdobju, dodala še troskok. ”Na zadnjih tekmah sem nastopila tudi v troskoku in ker sem dosegla rezultate nad pričakovanji, sva se s trenerjem odločila, da na univerzijadi poskusim tudi v troskoku. Moj cilj je, da v obeh disciplinah naredim odlična skoka in s tem konkuriram za najvišja mesta na univerzijadi. Moja želja je medalja,” je pred univerzijado v Neaplju samozavestna Neja Filipič.

Udeleženci 30. poletne univerzijade v Neaplju:

Atletika

Mitja Kolenc
Tilen Ovniček
Jakob Janez Vodeb
Tilen Šimenko Lalić
Lovrenc Valič
Vika  Rutar
Urška Arzenšek
Ajda Lenardič
Gala Trajkovič
Monika Podlogar
Leda Krošelj
Neja Filipič
Veronika Domjan
Tjaša Potočar
Mojca Centrih
Lana Skok
Katja Mihelič
Simon Navodnik
Klemen Vilhar

Judo

Teja Tropan
Ema Dobrin
Tina Pestotnik
Veronika Mohorič
Urban Oštir
Tim Demšar
Matej Vidmar
Narsej Lackovič

Lokostrelstvo

Žiga Ravnikar
Rok Bizjak
Teja Slana
Staš  Modic
Urška Čavič

Univerzijada na jugo Italije.

Plavanje

Anže Ferš Eržen
Nuša Erjavec
Anemari Košak

Ritmična gimnastika

Sara Kragulj
Zala Dornig
Tamia Dulce Villca Šeme
Zoja Marija Ivančič
Kaja Purić
Aja Jerman Bukavec

Sabljanje 

Luka Starc
Lovro Fijavž Bačovnik
Klara Korenčan
Tina Šafarič
Daniil Bubko
Luka Košmerl
Aleksander Učakar
Anamarija Šušteršič

Strelstvo

Urška Kuharič
Klavdija Jerovšek
Nejc Klopčič
Erik Kandare
Jagoda  Tkalec
Sašo Stojak
Jože Čeper

Športna gimnastika

Jure Weingerl
Luka Terbovšek
Luka Bojanc
Sara King
Patricija Jug

Tenis

Kristina Tina Godec
Pija Brglez
Tino Kovačič
Nejc Sitar

 

 SUSA
 SUSA

Sorodni članki

Back to top button