Šport

Slovenska reprezentanca bodo danes v Stožicah za EP 2024

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah igrala zadnjo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka so po dolgem času v položaju, ko se spet lahko prebijejo na veliko tekmovanje. Pomembno je dejstvo, da so odvisni sami od sebe. Proti Kazahstanu morajo za pot v Nemčijo osvojiti vsaj točko.

Slovenija ima po devetih tekmah 19 točk, Kazahstan, ki ga je Slovenija ugnala v gosteh na začetku kvalifikacij z 2:1, pa točko manj. V prid slovenske vrste govori veliko dejavnikov.

Samozavestni so tudi v slovenskem taboru, igralci so že po porazu na Danskem poudarjali, naj navijačev na skrbi za današnji obračun, kar je še enkrat potrdil tudi Jan Oblak na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju.

“Mislim, da ni treba, da koga skrbi. Danska je favorit skupine, je zelo kakovostna, lahko ji le čestitam, bila je boljša od nas. Navijačem pa lahko sporočim, da bomo v ponedeljek naredili vse, da gremo na EP,” je po tekmi, na kateri so Slovenci delovali precej brezkrvno, dejal kapetan Jan Oblak.

“Če mogoče v Koebenhavnu z naše strani ni bilo ‘na glavo’, pa bomo, če bo treba, tako šli proti Kazahstanu. Ga ne podcenjujemo, vemo, da je v nogometu vse mogoče. Ampak verjamem, da bomo na domačem stadionu z navijači in pozitivno energijo vse oddelali tako, kot je treba, in se uvrstili na EP,” je še poudaril slovenski vratar, ki kljub nekaj izvrstnim posredovanjem ni mogel preprečiti poraza na Danskem.

Selektor Kek opozoril, da jih čaka težka tekma, a verjame v ugoden razplet. V petek so Slovenci v gosteh izgubili proti Danski z rezultatom 1:2. Danci so povedli v 26. minuti z golom Joakima Maehleja, Erik Janža pa je s prostega strela v 30. minuti izenačil. Thomas Delaney je v 54. minuti zadel za 2:1 in postavil končni izid.

Tekmo v razprodanih Stožicah bodo sodili Poljaki Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki in Adam Kupsik.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button