Šport

Liga NBA prekinjena, zaključen tudi svetovni pokal v alpskem smučanju

Novi koronavirus vpliva tudi na šport. Košarkarska liga NBA je zato prekinila nadaljevanje letošnje sezone potem, ko so odkrili, da je center Utah Jazz Rudy Gobert okužen s tem virusom. Predčasno se je končal tudi svetovni pokal v alpskem smučanju, saj so pri treh članih podporne ekipe sponzorja Fis odkrili okužbo.

Prekinitev sezone NBA velja za nedoločen čas

Zaradi okuženosti centra Utah Jazz Rudy Gobert. So v sredo zvečer odpovedali tekmo med Utah Jazz in Oklahma Thunder, ki je že potekala in obe ekipi dali v karanteno. NBA je sporočila, da je bil test za koronavirus enega od igralcev pozitiven.

Po tekmah pa so sporočili, da do nadaljnega prekinjajo celotno ligo. Redna sezona lige NBA bi se morala končati 15. aprila. Nakar bi se morala začeti končnica. V končnico bi se skoraj zanesljivo uvrstili obe ekipi slovenskih zvezdnikov Miami Heat Gorana Dragića in Dallas Mavericks Luke Dončića.

Odpovedane zadnje tekme na Švedskem

Zaradi novih priporočil švedske agencije za javno zdravje glede izbruha in razmer s koronavirusom so se odločili za odpoved četrtkovega ženskega paralelnega slaloma, petkovega veleslaloma in sobotnega slaloma.

Tekem ne bodo nadomeščali, kar pomeni, da se je sezona 2019/20 svetovnega pokala za alpske smučarke s tem tudi uradno končala.

Mednarodna zveza je zaradi zdravstvenih razmer v zvezi s koronavirusom v sosednji Italiji konec minulega tedna nepreklicno odpovedala finale svetovnega pokala v Cortini d’Ampezzo.

Skupna zmagovalka svetovnega pokala alpskih smučark za sezono 2019/20 je po 30 izpeljanih tekmah od 42 načrtovanih prvič postala Italijanka Federica Brignone, ki je osvojila še kombinacijski globus in veleslalomskega.

Slalomski globus in seštevek v paralelnem slalomu je prvič pripadel Slovakinji Petri Vlhovi. Švicarka Corine Suter pa je osvojila oba seštevka v hitrih disciplinah, smukaškega in superveleslalomskega.

Spremembe tudi v drugih športih

Evropska nogometna zveza (Uefa) je zaradi omejitev zaradi možnosti okužbe z novim koronavirusom preložila tekmi evropske lige med milanskim Interjem in Getafejem ter Sevillo in Romo. Pojasnili so, da je odločitev posledica omejitev potovanj med Španijo in Italijo. Omejitve je uvedla španska vlada zaradi omenjenega virusa.

Vsa tekmovanja je prav tako ustavila Hokejska zveza Slovenije. Odpovedane so prve tekme v sezoni avto-moto športov, mnogo športnih dogodkov pa bo v prihodnje potekalo brez gledalcev. Tako bo pokal Vitranc* v Kranjski gori potekal le pod soji televizijskih luči. Z enako usodo pa se spogledujejo tudi smučarski poleti v Planici.

 

 STA
 Pixabay

*pokal Vitranc je dokončno odpovedan.

Sorodni članki

Back to top button