Štipendije

Razpisane so štipendije za doktorski študij v Firencah

European University Institute (EUI) v Firencah za študijsko leto 2020/21 razpisuje študij v programih pravo, politične vede, zgodovina in ekonomija, Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije pa za ta študij razpisuje štipendije.

Razpis štipendij za doktorski študij na EUI za študijsko leto 2020/2021 lahko najdeš na na spletni strani sklada in portalu e-Uprava. Gre za razpis za štipendije študentov na doktorskem študiju na EUI, za programe pravo, politične vede, zgodovina in ekonomija. Sklad štipendijo podeli za 3 leta 4 – letnega doktorskega študija, 4. leto financira EUI.

Šolnina za doktorski študij se ne plačuje, štipendija za študijsko leto 2020/2021 pa vključuje:

  • mesečno štipendijo vključno z mesečnim dodatkom za zdravstveno zavarovanje v višini 415,00 EUR;
  • enkratni letni dodatek v višini 300,00 EUR za potne stroške.

Najprej se moraš prijaviti na doktorski program na EUI. Rok za prijavo je 31. januar 2020, do 24:00 ure. Ta rok velja za izpolnitev prijavnega obrazca, predložitev referenc in vseh potrebnih dokumentov, ki so opisani na spletni strani EUI.

Do petka, 29. maja 2020, pa moraš posebej vlogo vložiti še za štipendijo, ki jo podeljuje Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije. Razpis in prijavnico najdeš na spletni strani razpisa, kjer si lahko prebereš tudi več podrobnosti o štipendiji.

 

Ad futura
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button