Priložnosti

Odprte so prijave na Univerzitetni programerski maraton (UPM) 2022

Tekmovanje UPM je vseslovensko tekmovanje za študente v znanju programiranja, s poudarkom na poznavanju podatkovnih struktur in algoritmov. Kot programski jezik lahko tekmovalci uporabljajo C, C++, Javo, Pascal, Python 3 ali C#.

Tekmovanje UPM sestoji iz predkola, treh tekmovalnih kol in finala, ki bo letos 10. oktobra v Mariboru. Na finalu se določi prvaka tekmovanja UPM in prvake posameznih univerz, ki pri tekmovanju sodelujejo. UPM poleg tega, da je državno tekmovanje, predstavlja tudi kvalifikacijsko tekmovanje za uvrstitev na tekmovanje ACM ICPC. Slednje poteka v dveh etapah: regionalno tekmovanje in svetovni finale. Slovenija je razvrščena v srednjeevropsko regijo.

Na tekmovanju sodelujejo ekipe sestavljene iz treh študentov, ki na enem računalniku rešujejo programerske naloge. Običajno je na posameznem tekmovanju zastavljenih od 5 do 7 nalog, na finalu pa celo do 10. Za občutek, kako izgledajo naloge, si lahko ogledate arhiv nalog na sodniškem sistemu (PUTKA). Naloga ekipe je, da v omejenem času (4 do 6 ur, odvisno od nivoja tekmovanja) reši čimveč zastavljenih nalog. Pravila tekmovanja so takšna, da štejejo predvsem rešene naloge in šele nato hitrost reševanja.

Če vas programiranje zabava in se veselite novih izzivov ter druženja s prijatelji ob programerskih izzivih, vas vabimo, da se nam pridružite.

Rok prijave: 7. april 2022

Več o samem tekmovanju pa si lahko prebereš tukaj: http://tekmovanja.acm.si/upm

FERI
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button