DeloPriložnosti

Imaš poslovno idejo? Prijavi se na Social Impact Award 2023

Te zanima, kako se lahko prijaviš na Social Impact Award? Imaš poslovno idejo, a ne veš, kakšni so pogoji za prijavo? Kateri so kriteriji za ocenjevanje idej in ali je tvoja primerna za ta program? Preveri spodaj.

Kaj je Social Impact Award?

Social Impact Award nudi socialno-podjetniško izkušnjo, ki daje mladim priložnost predstaviti svoje poglede na različne okoljske in družbene izzive, ustvarjati spremembe in aktivno sooblikovati prihodnost z lastnimi pobudami, ki lahko vodijo v nove podjetniške ideje.

V okviru SIA so organizirani dogodki za ozaveščanje in usposabljanje o socialnem podjetništvu, okrepljeno mentorstvo, mreženje s podjetniki in strokovnjaki ter z nagrado Social Impact Award neposredna podpora najbolj obetavnim podjetniškim idejam.

Kdo se lahko prijavi?

Vsi tekmovalci morajo biti rojeni med 1. januarjem 1993 in 31. decembrom 2008 (v skladu z EU definicijo mladih med 15. In 30. letom starosti), ne glede na to, ali se prijavljajo individualno ali v skupini. Če se prijavite kot ekipa, v njej ni omejenega števila ljudi.

Prijavijo se lahko tako ideje, ki še niso bile implementirane, kot tudi ideje v zgodnji fazi implementacije. Že obstoječe ideje je mogoče prijaviti, če so bile ustvarjene po 1. januarju 2022. Prijavitelji ne smejo prejeti formalnega začetnega kapitala pred prijavo. Za formalni začetni kapital se šteje finančno podporo tretje osebe, ki presega vrednost 3.000 EUR (angelske naložbe, nepovratna sredstva, nagrade …)

Kdaj in kako se lahko prijaviš?

Prijave za Social Impact Award so odprte do 9. junija 2023 do 23.59.

Če se želiš prijaviti, moraš ustvariti račun na prijavni platformi Social Impact Award, vnesti podatke o svojem projektu, nato pa lahko dodaš še člane svoje ekipe.

Do 9. junija 2023 ti nudijo tudi brezplačno svetovanje, kjer ti pomagajo izpiliti idejo in jo oblikovati pred oddajo končne prijave. Za vsa dodatna vprašanja se lahko obrneš na: slovenia@socialimpactaward.net ali 041 240 244.

In kaj potem?

V finale se bo uvrstilo 10 najboljših idej – te bodo vstopile v drugi del programa, imenovan Incubation Phase.

Kaj vključuje Incubation Phase?

  • Program mentorirane inkubacije od julija do septembra 2023,
  • mentorsko podporo s strani uspešnih podjetnikov in strokovnjakov 1 na 1,
  • delavnice in spletne seminarje.

Izmed vseh finalistov bodo 4 ideje nagrajene s 1500 EUR začetnega kapitala in brezplačno udeležbo na SIA summitu, največjem srečanju zmagovalcev SIA, organizatorjev SIA in globalnih partnerjev. Namen tega srečanja je:

  • povezovanje zmagovalcev SIA iz vseh držav, v katerih se izvaja program SIA,
  • priprava zmagovalcev na samostojni razvoj po zaključku programa SIA,
  • povezovanje organizatorjev SIA (koordinatorji, gostitelji, drugi člani ekipe SIA, ekipa SIA International) in delo na strateških in operativnih izboljšavah programa,
  • povezovanje partnerjev z zmagovalci SIA in med seboj, z namenom grajenja močnega in uspešnega ekosistema za socialne podjetnike v zgodnji fazi.

SIA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button