KulturaPriložnosti

Prijavi svoj kratki animiran film na 19. festival Animateka

Odprte so prijave na 19. festival Animateka. Svoj kratki animirani film lahko prijaviš v tri kategorije. Rok za prijavo je 5. avgust.

19. edicija festivala Animateka poziva avtorje kratkih animiranih filmov k prijavam v Glavni tekmovalni program (kratki animirani filmi iz srednje, južne in vzhodne Evrope), Slonov tekmovalni program (mednarodni program kratkih animiranih filmov za otroke) in Tekmovalni program Mladi talenti Evrope (kratki študentski animirani filmi).

Filme lahko tudi letos prijaviš kar preko spleta. Na tej povezavi te čaka prijavni obrazec. Pravilnik pa je na voljo tukaj.

Rok za prijavo del je 5. avgust 2022.

Mednarodni festival animiranega filma Animateka bo letos potekal med 28. novembrom in 4. decembrom 2022 v Ljubljani.

Festivalsko podobo je letos ustvaril Boris Labbé

Že tradicionalno se Animateka ob odprtju prijav odene v novo festivalsko podobo. Tokrat jo je pripravil francoski umetnik Boris Labbé.

Rodil se je leta 1987 v Franciji, sedaj pa živi in dela na jugozahodu Francije. Za njegovo delo je značilna hibridizacija, ki združuje uporabo tehnik digitalne gibljive slike s tehnikami, značilnimi za animirani film. Ta pristop oblikuje izviren in živahen jezik, nagnjen k improvizaciji in preračunavanju verjetnosti, ki prevprašuje probleme reprezentacije, razmerja med slikarstvom in kinom, med glasbo in plesom, med telesom in živalmi, rastlinami in minerali. Delo Borisa Labbéja je filmska umetnost raznolikosti. Ponavljanje, reprezentacija, kolaži, vzorci, metamorfoze, večno gibanje, pa tudi nenehno citiranje umetnostne zgodovine, literature in filozofije, so postali bistveni izvori njegovega avdiovizualnega jezika.

Njegovi filmi in video instalacije so prejeli okoli petdeset nagrad in priznanj po vsem svetu. Njegov kratki film Padec je bil izbran v posebni sekciji na 57. Tednu kritike na festivalu v Cannesu.

Več o Labbéjevi ustvarjalnosti si lahko prebereš na njegovi spletni strani.

Animateka
Animateka

Sorodni članki

Back to top button