Kultura

Novembra bo Ožuljeni jezik gostil Thanosa Gogosa

Drugi literarni dogodek četrte sezone cikla slamovske poezije Ožuljeni jezik bo ob nastopih avtoric in avtorjev, ki se bodo pomerili v odrski interpretaciji avtorske poezije, postregel tudi z literarnim gostom iz Grčije.

Na oder kluba Wetrinsky 12. novembra ob 19. uri prihaja pesnik, založnik in urednik Thanos Gogos (Θάνος Γώγος). Ožuljeni jezik bo moderirala Mojca Frim.

12. novembra se bodo slam zverine pomerile pod budnim očesom žirije iz publike.

Na odru bodo v treh krogih nastopile prijavljene pesnice in pesniki, ki jih bo ocenjevala žirija, sestavljena iz občinstva. Za nastopajoče velja, da so na odru brez rekvizitov, zaželjena je intepretacija brez listov in zaslonov.

Za nastop se lahko prijaviš na naslovu ozuljenijezik@gmail.com, preko zasebnega sporočila na facebook strani Slam zverin ali pa na prizorišču pred pričetkom dogodka.

Pesnik, založnik, producent, moderator

Ožuljeni jezik, Thanos Gogos, slam, poezija, Pesnik, založnik, producent, moderator,

Thanos Gogos se je rodil l. 1985 v Larisi. Je soizdajatelj književnega časopisa thraka ter istoimenske založbe in soustanovitelj festivala poezije v grški Tesaliji. Leta 2013 je pri atenski založbi Farfoulas izšla njegova prva pesniška zbirka Frontier Playground in leta 2014 pesnitev Glasgow pri založbi thraka.

Leta 2015 se je udeležil 2. festivala mladih književnikov na 12. solunskem mednarodnem knjižnem sejmu in se uvrstil v antologijo New Voices of Greece, ki jo je izdal Grški inštitut za kulturo in je bila predstavljena na 67. frankfurtskem mednarodnem knjižnem sejmu.

Deluje tudi kot producent in moderator. Pesmi objavlja v tiskanih in elektronskih literarnih revijah, prevedene so bile že v angleščino in ruščino. Njegova založba thraka je partner mednarodnega projekta Odisejevo zatočišče (The Ulysses‘ Shelter), v katerem kot partner sodeluje tudi Društvo slovenskih pisateljev.

 

 MKC Črka
MKC Črka, Kristijan Robič

Sorodni članki

Back to top button