Kultura

Vračajo se Minioni z animirano komedijo Minioni: Grujev vzpon

Letošnje poletje bo zaznamovala rumena barva, saj se v kinematografe vračajo majhna in prikupna bitja Minioni, ki smo jih že dolgo pričakovali, z novimi pustolovščinami v animirani komediji Minioni: Grujev vzpon. V drugem delu prikupnih dogodivščin se bo razkrila zgodba 12-letnega Gruja, ki je želel postati največja baraba na svetu.

Animirana pustolovščina je nadaljevanje animacije Minioni iz leta 2015, ko Gru spozna mala rumena bitja. Pri nas bo na ogled sinhronizirana različica. Svoje glasove so Gruju, malih bitjem in drugim likom posodili igralci Matevž Müller, Boris Kerč, Ana Maria Mitić, Damjana Černe, Maja Končar, Uroš Smolej, Ana Trnavčević, Rok Kunaver, Marjan Bunič, Robert Roškar, Marko Žerjal, Žiga Bunič, Jernej Kuntner in drugi.

Animirana komedija Minioni: Grujev vzpon na redni spored v kinematografe v sinhronizirani različici prihaja 4. avgusta 2022.

 

V osrčju sedemdesetih let prejšnjega stoletja v predmestju odrašča 12-letni Gru. Kot velik ljubitelj superzlobne superskupine, znane pod imenom Zlobnih 6, Gru kuje načrt, kako bi postal dovolj zloben, da bi se skupini lahko pridružil. Na srečo dobi podporo svojih zvestih privržencev, Minionov. Skupaj Kevin, Stuart, Bob in Otto uporabijo vse svoje spretnosti, da z Grujem zgradijo svoj prvi brlog, eksperimentirajo s svojim prvim orožjem in izpeljejo svoje prve naloge.

Ko pa Zlobnih 6 odslovijo svojega vodjo, legendarnega borca Wilda Knucklesa, Gru opravi intervju, da bi postal njihov nov član. Milo rečeno pa ne gre dobro. Vse še poslabša, ko jih Gru izigra in v trenutku postane njihov smrtni sovražnik. Med begom se bo Gru po pomoč obrnil na malo verjetnega svetovalca, samega Wilda Knucklesa, in odkril, da tudi slabi fantje potrebujejo malo pomoči svojih prijateljev.

Komedija bi morala priti v kina leta 2020

Ustvarjalci filma so isti kot pri prvem delu. Produciral ga je vizionarski ustanovitelj Illumination in izvršni direktor Chris Meledandri skupaj z dolgoletnima sodelavcema Janet Healy in Chrisom Renaudjem. Vrača pa se režiser prvega dela in tretjega dela Jaz, baraba 3 Kyle Balda. Pri režiji sta sodelovala Brad Ableson (Simpsonovi) in Jonathan del Val (filmi Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov). Vrača se tudi Pierre Coffin, ki je svoj ikonični glas posodil Minionom.

Minioni: Grujev vzpon bi moral priti v kina na deseto obletnico prvega dela Jaz, Baraba (2010), a se je zaradi pandemije COVID-19 sprva štart premaknil na julij 2021, nato pa na julij 2022. Tako bo Minioni: Grujev vzpon prišel v kina na deseto obletnico animiranega filma Lorax (2012).

 Karantanija Cinemas
 Karantanija Cinemas

Sorodni članki

Back to top button