KulturaZabava

V Maribor se vrača alternativa

Festival alternativne kulture bo ponovno obogatil Maribor.

V Kino Udarnik se ponovno vrača Festival alternativne kulture – FAK, ki bo tudi letos poskrbel za dvig decembrskega vzdušja. Enajstdnevni festival bo med 21. decembrom in 1. januarjem znova združil svobodne in izzivalne ljubitelje alternativnih umetniških oblik.

Po lanskoletnem uspehu prvega Festivala alternativne kulture, ki je v desetih dneh ponudil kvalitetno kulturno vsebino ter bil deležen izjemne podpore lokalnih umetnikov in obiskovalcev, se FAK ponovno vrača. Letošnji december bo tako v središču mesta ponovno poln vzdušja, festival pa se letos vrata še večji, za dan daljši, z bogatejšim programom, ki se bo razširil po celotnem mestu.

 

V enajstih dneh od techna do hip hopa

Tudi letos se bodo na odru Udarnika in nekaterih drugih lokacijah predstavljali domači glasbeni izvajalci techna, hip hopa, drum’n’bassa, elektronike, rapa in ostalih glasbenih žanrov, ki so v našem mestu premalo zastopani, a zmeraj privabijo veliko število obiskovalcev, ki so željni zabave in kvalitetne glasbe.

 

»Tudi Maribor je mesto alternative«

Festival želi tudi letos pokazati ljudem, da je drugačna in morda nekoliko nevsakdanja kultura še kako priljubljena ter tistim, ki so že del nje, ponuditi kvaliteten program, ki se ga bodo z veseljem udeležili. Festival želi ponuditi tudi možnost glasbenikom, umetnikom in kulturnikom, da v Mariboru pustijo svoj pečat ter svojo obliko umetnosti predstavijo obiskovalcem. »Tudi Maribor je mesto alternative, kar dokazujemo že nekaj časa, zato bomo s festivalom poskrbeli za malo drugačne decembrske praznike,« so povedali organizatorji festivala.

 

Nerodnega slona zamenjal neustrašni bik

Potem, ko je lani slon ponosno vkorakal v trgovino s porcelanom, se bo letos po alternativni sceni sprehajal neustrašni bik, ki se ne zmeni za čudne poglede. Bodite pozorni kje vse ga boste lahko srečali.

 

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGFAK
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780FAK

Sorodni članki

Back to top button