ZabavaZdravje

3 nasveti, ki ti bodo pomagali, da se boš več smejal

Ne le, da ti bo smeh pomagal preživeti težje čase, v katerih smo se nenadoma znašli, temveč ti bo prav tako pomagal okrepiti imunski sistem. Boljši imunski sistem pa te bo pripravil na možno soočenje z virusi.

Pogosto slišimo, kako zdravo je smejanje. Sprošča namreč endorfine, hormone, ki stimulirajo mišice, zmanjšujejo občutek bolečine in podobno. Vse to pa se zgodi le ob iskrenem, pravem smehu. Morda si misliš, da nad njim nimaš velikega nadzora, ampak v resnici imaš skorajda popolno kontrolo nad tem, koliko se na dan smejiš. Če se želiš več smejati, sledi naslednjim nasvetom.

Ne zadržuj smeha

Vsi smo se že kdaj trudili zadržati smeh in v tem uspeli. Velikokrat, ker smo mislili, da bomo izpadli neumno, velikokrat, ker je bilo neprimerno. Tega ne počni, razen če gre za zares neprimerno situacijo in bo nekdo užaljen, če boš planil v smeh. Ne boj pa se, da boš izpadel neumno – tvoje zdravje je mnogo bolj pomembno od tega.

Problem namreč ni v tem, da smeh zadržiš le nekajkrat, problem je v tem, da se boš vedno navadil zadrževati smeh. Sedaj se bolj posvečaj temu, kaj storiš, ko se ti zdi nekaj smešno, a se ne smeji nihče drug. Če opaziš, da smeh zadržuješ, postani na to bolj pozoren in poskusi to spremeniti. Ker gre za nezavedno navado, bo trajalo nekaj časa, vendar se ti bo obrestovalo.

Obkroži se s stvarmi, ki te spravljajo v smeh

Če se želimo izogniti nezdravemu prehranjevanju, bomo nakupili veliko zdrave prehrane. Tako bomo naslednjič, ko se nam bodo cedile sline po kakem čipsu, imeli na voljo samo jabolčne krhlje. Podobno se lahko obkrožimo s stvarmi, ki nas spravljajo v smeh. To bo preprečilo, da bomo slabe volje oziroma da bomo v slabi volji ostali.

smejanje, več smeha, kako se več smejati, več smejati, lažje smejati, kako biti boljše volje, kako odpraviti slabo voljo, smešno, smisel za humor, humor, endorfin, zadrževanje smeha, ne zadržuj smeha, spravljanje v smeh
Tudi doma se lahko obkrožiš s stvarmi, ki te spravljajo v smeh.

Morda se ti zdi nepotrebno, da bi se moral vnaprej obkrožiti z zabavnimi stvarmi, ko pa jih najdeš povsod, toda ko boš slabe volje, ne boš imel volje iskati zadev, ki bi te spravile v boljšo. Če boš pa z njimi obkrožen, ne boš imel izbire. Da boš naslednjič ob slabi volji takoj naletel na zadeve, ki so ti smešne, na socialnih omrežjih sledi smešnim profilom, naroči se na Youtube kanal z zabavnimi vsebinami in podobno.

Svoj smisel humorja postavi na prvo mesto

Te v smeh spravljajo otročje stvari? Črni humor? Zelo neumne zadeve, za katere se ti zdi, da so smešne samo tebi? Če te nekaj zares spravlja v smeh, ni noben humor napačen in nikomur ni treba upravičevati, zakaj ti je nekaj smešno. Splet je poplavljen z ogromno različnimi memi, videi, filmi, TV serijami … Zato se najde nekaj za prav vsakega, ne glede na to, kako čuden se ti zdi tvoj smisel za humor.

Prav tako ni potrebe po pretvarjanju, da ti je smešno nekaj, samo zato ker je izredno smešno drugim. Že res, da se boš mogoče lažje izmazal, če se enostavno nasmejiš nečemu, kar ti na telefonu kaže mama, ampak vse v zdravi meri. Na dan si vzemi dovolj časa, da se posvetiš tudi stvarem, ki so smešne tebi.

 

DOSTOP.si / MK
Pexels

Sorodni članki

Back to top button